Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Wiesmann επιστρέφει με ένα V8 sportscar

H Wiesmann επιστρέφει με ένα V8 sportscar

To νέο project της Wiesmann ένα πισωκίνητο coupe με χορταστικές καμπύλες θα σηματοδοτήσει την επάνοδό της στις εκκεντρικές κατασκευές η οποία και συντελείται με την συμβολή της BMW η οποία θα παρέχει τον V8 κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης.

H γερμανική φίρμα με την ειδίκευση στα χειροποίητα μετα-ρετρό αισθητικής sportscars επανεμφανίστηκε και ετοιμάζει την επιστροφή της η οποία αναμένεται το 2020 με ένα δείγμα αντάξιο των όσων μας έχει συνηθίσει στην σύντομη ιστορία της, ένα πισωκίνητο coupe με V8 κινητήρα.

Το Project Gecko όπως προς το παρόν είναι γνωστό το νέο coupe θα αντλήσει τις επιρροές του από το τελευταίο δημιούργημα της φίρμας, το περιορισμένης παραγωγής GT MF5 του 2009 και προς το παρόν η γερμανική φίρμα αναζητά αγοραστές οι οποίοι και θα καθορίσουν το ούτως ή άλλως περιορισμένο τιράζ.

Αυτό που δεν αναζητά πλέον είναι το ιδανικό μοτέρ, καθώς όπως ήδη ανακοίνωσε το Gecko θα επωφεληθεί από ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 δια χειρός BMW και συγκεκριμένα το κινητήρα 4,4 λίτρων που εφοδίαζε την προηγούμενη γενιά της Μ5 αποδίδοντας έως και 600 ίππους.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το αντίστοιχο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο θα αναλαμβάνει να μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς με την συνδρομή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης όπως ακριβώς ίσχυε και για την Μ5.

Σε ό,τι αφορά τα μη… βαυαρικά χαρακτηριστικά του, το Gecko θα αξιοποιήσει μια νέας σχεδίασης αρχιτεκτονική με ενσωματωμένο κλωβό ασφαλείας με σωληνωτό πλαίσιο η οποία θα εγγυάται ιδανική κατανομή βάρους 50/50. Η πλειονότητα των επιφανειών αναμένεται να κατασκευάζεται από ανθρακονήματα προς όφελος της διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

Επίσης κρίνοντας από τα teaser που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα η Wiessman, το Gecko θα εξοπλίζεται με πλήρως ανεξάρτητη ρυθμιζόμενη χειροκίνητα ανάρτηση αποτελούμενη από διπλά ψαλίδια. Το παζλ θα συμπληρώνουν τα αεριζόμενα διάτρητα δισκόφρενα με τις εξαπίστονες δαγκάνες.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024