Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: To «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» θα προχωρήσει και στις άλλες περιφέρειες

Χατζηδάκης: To «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» θα προχωρήσει και στις άλλες περιφέρειες

Η λογική στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον» είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού και προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική.

Η λογική στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού και προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος που καταγράφεται τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις (η οποία είχε καταρρεύσει κατά την προηγούμενη προκήρυξη του προγράμματος) έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τα εξής: «Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα, χρήσιμο για τους κατοίκους, γιατί εξοικονομούν ενέργεια. Χρήσιμο για την οικοδομή, γιατί συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικοδομής. Χρήσιμο για το περιβάλλον, διότι συμβάλλει στην ενεργειακή εξοικονόμηση και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησα προσωπικά το 2009 και χαίρομαι που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος».

Αποφυγή του «ελληνικού ρουσφετιού»

«Στην πρώτη του φάση, πριν από μερικούς μήνες, είχε καταρρεύσει η πλατφόρμα και υπήρχαν μεγάλα οργανωτικά προβλήματα. Επιχειρήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν. Βεβαίως τα χρήματα είναι πεπερασμένα. Εδώ στην Ήπειρο, κατευθείαν την πρώτη μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον περιφερειάρχη τον κ. Καχριμάνη, ώστε να αυξηθεί το ποσό και έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με μια καινούργια φάση.» συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε:

«Πάντως το σύστημα είναι απλό, είναι ηλεκτρονικό. Η λογική είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού. Προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική».

«Επίσης είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, που την ημέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου κλείνει και το θέμα για σένα. Θα προχωρήσει και στις άλλες ελληνικές περιφέρειες τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε όπως σας είπα με καινούργια φάση και περισσότερα χρήματα» κατέληξε.

Πάνω από 7.000 αιτήσεις ήδη από την πρώτη ημέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4:00 το απόγευμα της Δευτέρας είχαν συνδεθεί στην πλατφόρμα (μέσω της οποίας υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις) 15.370 χρήστες.

Από τον αριθμό αυτό είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 7.200 αιτήσεις, μέχρι χτες, για τις οποίες έχουν δεσμευθεί 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024