Με αφετηρία την έκθεση του Τόκυο τον επόμενο μήνα, η ιαπωνική φίρμα θα εγκαινιάσει την είσοδό της σε μια νέα κατηγορία, παρουσιάζοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες κατά πόσο θα πρόκειται για ένα φουτουριστικό πρωτότυπο ή μια πιο προσγειωμένη πρόταση πιο κοντά στην παραγωγή, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Mazda εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Mazda έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές με μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του CX-30 του compact crossover που τοποθετείται ανάμεσα σε CX-3 και CX-5 η οποία φέρει την κωδική ονομασία Mazda e-TPV.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του παραπάνω πρωτότυπου μοντέλου, το Mazda e-TPV εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 141 ίππων το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 35,5 kWh.

Αν και δεν είναι γνωστά τα στοιχεία που αφορούν την αυτονομία, σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένες αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ το e-TPV θα μπορούσε να λανσαριστεί και με κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο γεννήτριας, λειτουργώντας επικουρικά και αναλαμβάνοντας την επαναφόρτιση των μπαταριών όταν απαιτείται.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση του Τόκυο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα πρόκειται για μια νέα πρόταση, πιθανότατα ένα μικρότερο crossover, το οποίο ωστόσο κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί ότι θα αξιοποιήσει την ίδια τεχνολογία που η Mazda δοκιμάζει στο e-TPV.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο