Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζαβάρας: Ο Τσίπρας θέλει να είναι κεντρώος αλλά παραμένει νεοσταλινικός

Τζαβάρας: Ο Τσίπρας θέλει να είναι κεντρώος αλλά παραμένει νεοσταλινικός

Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν παρέχει τα στοιχεία της αξιοπιστίας ενός αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέλει να κάνει μαχητική, αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση», δήλωσε ο KώσταςΤζαβάρας

«Η εμφάνιση του κ. Τσίπρα δεν παρέχει τα στοιχεία της αξιοπιστίας ενός αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, όπως ισχυρίζεται, θέλει να κάνει μαχητική αλλά εποικοδομητική αντιπολίτευση», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Kώστας Τζαβάρας για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 84η ΔΕΘ.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή έδινε απαντήσεις επί ερωτήσεων που αναφέρονται σε μια πραγματικότητα ανύπαρκτη, έδινε απαντήσεις θεωρώντας και εκτιμώντας ότι οι ερωτήσεις που του γίνονταν παρέπεμπαν σε μία πραγματικότητα που δεν ήθελε να αναγνωρίσει».

«Ο Τσίπρας θέλει να είναι κεντρώος αλλά παραμένει νεοσταλινικός»

Σε ό,τι αφορά την κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε: «Ο κ. Τσίπρας, εκ του ασφαλούς και χωρίς να είναι σε θέση κανένας από το πλατύ κοινό να ελέγξει αυτά που λέει, όπως βέβαια είναι ο συνηθισμένος τρόπος της πολιτικής του επικοινωνίας, δημιουργεί από ανύπαρκτα ζητήματα πολιτικές ευκαιρίες για προβολή των θέσεών του. Θεωρώ ότι αυτό δεν διευκολύνει ούτε την κρίσιμη στιγμή των εξελίξεων, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά ούτε και τον ίδιο τον ωφελεί. Πρέπει σιγά- σιγά, αφού θέλει να διολισθήσει προς κεντρώες θέσεις και να γίνει επικεφαλής μιας κεντροαριστερής παράταξης, που είναι υπό διαμόρφωση κατά τη δικιά του αντίληψη και της οδηγίας των συνεργατών του, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις που να είναι οικείες σε αυτό το πολιτικό ιδίωμα του χώρου του κέντρου. Δεν φαίνεται όμως κάτι τέτοιο. Θέλει δηλαδή να είναι κεντρώος, αλλά να παραμένει νεοσταλινικός».

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν με τον κανόνα της πλειοψηφίας»

Σχολιάζοντας τη θέση που διατύπωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με πλειοψηφία 151 ψήφων ο κ. Τζαβάρας είπε ότι «στις δημοκρατίες ένας είναι ο κανόνας, αυτός της πλειοψηφίας. Το μεγάλο θεσμικό, συνταγματικό, πολιτικό ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι εξουσίες να μην ασκούν τυραννικά αυτήν τη δυνατότητα που έχουν, όπως ακριβώς τυραννικά άσκησε επί τεσσεράμισι χρόνια όλες τις δυνατότητες που είχε για λήψη αποφάσεων ο κ. Τσίπρας και όσον αφορά -εκτός των άλλων- και τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης […] Οι αποφάσεις, λοιπόν, τόσο στην επιτροπή που θα συσταθεί και θα συγκροτηθεί, όσο και στην Ολομέλεια, που θα αποφασίσει για τη διατύπωση και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων που έχει ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, [θα ληφθούν] με τον κανόνα της πλειοψηφίας».

«Κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για τον Προκόπη Παυλόπουλο»

Μιλώντας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως είναι «ένας πολιτικός μετριοπαθής, θεωρώ ότι είναι ένας επιστήμονας πολύ σημαντικός, με μεγάλη προσφορά στον χώρο του δημοσίου δικαίου και είναι και ένας άνθρωπος με παιδεία, καλλιεργημένος, κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό. Από εκεί και πέρα όμως το αν θα είναι και ο υποψήφιος Πρόεδρος με βάση τις αποφάσεις που θα πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ, αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω, ούτε μπορώ να το προεξοφλήσω».

«Η καταγγελία περί Ρασπούτιν είναι η πιο σοβαρή από συστάσεως του ελληνικού κράτους»

Όσον αφορά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis και το πώς προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση ο κ. Τζαβάρας απάντησε ότι αυτά τα οποία κατήγγειλε και κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής «είναι πράγματα σοβαρά, τα οποία δεν μπορεί να μείνουν χωρίς θεσμική απάντηση και από τη δικαιοσύνη και από το κοινοβούλιο, στον βαθμό που καθένας από αυτούς τους δύο θεσμούς έχει τη σχετική αρμοδιότητα».

«Είναι πρωτοφανής αυτή η δήλωση, το να υπάρχει εν ενεργεία ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός και να λέει ότι υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης ουσιαστικά έκανε ό,τι ήθελε στον τομέα και χώρο της δικαιοσύνης, στήνοντας κατηγορίες εναντίον πολιτικών του αντιπάλων και πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Τζαβάρας και υπογράμμισε: «Είναι η πιο σοβαρή καταγγελία που έχει γίνει για τέτοιου είδους παρανομίες από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024