Καθώς ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων ολοένα και μεγαλώνει στη Σουηδία, μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αλυσίδες ταχυφαγείων εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο και στη σκανδιναβική χώρα, με προσφορά σταθμών φόρτισης των μπαταριών τους.

Έχοντας δημιουργήσει από το 2009 τους πρώτους σταθμούς φόρτισης, η αλυσίδα μετρά σήμερα όχι λιγότερους από 55 σε όλη τη Σουηδία. Και στοχεύει να εξοπλίσει όλα τα drive-thru ταχυφαγεία της εκεί με σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων.

Για την επίτευξη του στόχου της η εταιρεία εργάστηκε σκληρά καθώς χρειάστηκε να διεξάγει έρευνα, η οποία έδειξε ότι το 48% των οδηγών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων δυσκολεύεται να εντοπίσει σταθμούς φόρτισης για τα οχήματά τους.

Για να τους διευκολύνει, σχεδίασε τις δικές της «πινακίδες παρκαρίσματος» που οδηγούν τον οδηγό ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στον σταθμό φόρτισης και οι πρώτες καινούριες πινακίδες τοποθετήθηκαν στα καταστήματα του Mjölby και του Munkendal.

Στις πινακίδες, εκτός από το ότι σημειώνεται η εκάστοτε τρέχουσα τιμή φόρτισης των μπαταριών, αναφέρεται και η τρέχουσα τιμή των προσφερόμενων Big Mac και Happy Meal, στην περίπτωση που, όσο φορτίζονται οι μπαταρίες, ο οδηγός και οι επιβαίνοντες θέλουν να επαναφορτίσουν με «ενέργεια» και τους εαυτούς τους.

Η γνωστή αλυσίδα fast food, δηλώνει ότι αισθάνεται την ευθύνη να συμμετέχει στις βιώσιμες επιλογές και ο εκεί διευθυντής μάρκετινγκ, Christoffer Rönnblad υπογραμμίζει ότι «η πινακίδα μας είναι μια νέα και διασκεδαστική εκδοχή ενός κλασικού τρόπου να κάνουμε αυτό ακριβώς».

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο