Η ιαπωνική φίρμα επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του Leaf το οποίο ως γνωστόν έχει αναδειχθεί ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ξεπέρασε τις 400.000 πωλήσεις παγκοσμίως, προετοιμάζοντας ήδη το επόμενο βήμα της.

Η Nissan έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για την αποκάλυψη του επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της το οποίο θα πάρει την μορφή crossover και θα έχει αρχικό προορισμό την αγορά των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες της Nissan στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν ήδη παρουσιάσει τα πρώτα σχέδια και χαρακτηριστικά για το ηλεκτρικό crossover στους τοπικούς αντιπροσώπους της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα με αυτές θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 483 χλμ. το οποίο θα υπόσχεται επιτάχυνση από 0-60 μίλια (0-96 χλμ./ώρα) σε χρόνο κάτω από πέντε δευτερόλεπτα.

Επίσης με δεδομένες τις ήδη γνωστές κινήσεις της Nissan σε επίπεδο πρωτοτύπων, το crossover αναμένεται να αντλήσει τις σχεδιαστικές του επιρροές από το iMX Concept το οποίο η ιαπωνική φίρμα έχει παρουσιάσει σε διάφορες παραλλαγές και στην Ευρώπη, ως προπομπό του ηλεκτροκίνητου SUV.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες γνωστές πληροφορίες το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το Qashqai ωστόσο χάρη στον ηλεκτρικό του χαρακτήρα και στην πιο αποδοτική διάταξη που αυτός εξασφαλίζει θα προσφέρει χώρους αντίστοιχους του X-Trail.

Σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος, το νέο μοντέλο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του ως έκδοση παραγωγής το β΄εξάμηνο του 2021 αποτελώντας μέρος των σχεδίων της Nissan να λανσάρει οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο