Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Nissan προετοιμάζει ηλεκτροκίνητο crossover με αρχικό προορισμό τις ΗΠΑ

Η Nissan προετοιμάζει ηλεκτροκίνητο crossover με αρχικό προορισμό τις ΗΠΑ

Mε διαστάσεις αντίστοιχες του Qashqai και περισσότερη ευρυχωρία, το επόμενο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Nissan θα πάρει την μορφή ενός crossover και θα κατευθυνθεί αρχικά στην αμερικανική αγορά

Η ιαπωνική φίρμα επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία του Leaf το οποίο ως γνωστόν έχει αναδειχθεί ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ξεπέρασε τις 400.000 πωλήσεις παγκοσμίως, προετοιμάζοντας ήδη το επόμενο βήμα της.

Η Nissan έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για την αποκάλυψη του επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της το οποίο θα πάρει την μορφή crossover και θα έχει αρχικό προορισμό την αγορά των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες της Nissan στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν ήδη παρουσιάσει τα πρώτα σχέδια και χαρακτηριστικά για το ηλεκτρικό crossover στους τοπικούς αντιπροσώπους της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα με αυτές θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 483 χλμ. το οποίο θα υπόσχεται επιτάχυνση από 0-60 μίλια (0-96 χλμ./ώρα) σε χρόνο κάτω από πέντε δευτερόλεπτα.

Επίσης με δεδομένες τις ήδη γνωστές κινήσεις της Nissan σε επίπεδο πρωτοτύπων, το crossover αναμένεται να αντλήσει τις σχεδιαστικές του επιρροές από το iMX Concept το οποίο η ιαπωνική φίρμα έχει παρουσιάσει σε διάφορες παραλλαγές και στην Ευρώπη, ως προπομπό του ηλεκτροκίνητου SUV.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες γνωστές πληροφορίες το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αντίστοιχες διαστάσεις με το Qashqai ωστόσο χάρη στον ηλεκτρικό του χαρακτήρα και στην πιο αποδοτική διάταξη που αυτός εξασφαλίζει θα προσφέρει χώρους αντίστοιχους του X-Trail.

Σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος, το νέο μοντέλο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του ως έκδοση παραγωγής το β΄εξάμηνο του 2021 αποτελώντας μέρος των σχεδίων της Nissan να λανσάρει οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024