Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Νέο πογκρόμ κατά στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Τουρκία: Νέο πογκρόμ κατά στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Οι αρχές αναζητούν τους υπόπτους σε 49 επαρχίες στην Τουρκία και στα κατεχόμενα στην Κύπρο όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT Haber

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 223 στρατιωτικών, που υπηρετούν σ’ ολόκληρη τη χώρα και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ως υπόπτων για διασυνδέσεις με ένα δίκτυο το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μεταδίδουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές αναζητούν τους υπόπτους σε 49 επαρχίες στην Τουρκία και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT Haber. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 100 από τους υπόπτους αυτούς ανήκουν στον στρατό, ενώ 41 στην Πολεμική Αεροπορία και 32 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Στα τρία χρόνια των διώξεων που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επικρίνει το μέγεθος της καταστολής λέγοντας πως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος ως πρόσχημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024