Brexit: Τι γίνεται με τους έλληνες φοιτητές και τι (δεν) αλλάζει
Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Eνωση
Η αναστάτωση που προκαλούν οι τελευταίες εβδομάδες πολιτικής αστάθειας στη Μεγάλη Βρετανία χτυπάει κόκκινο στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Κι αυτό γιατί η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να έχει κατορθώσει να κάνει μόδα και σύμβολο τη σημαία της (για να τη φορούν στα μπλουζάκια ή τα τζιν τους οι νέοι παγκοσμίως), αλλά πιο πολύ έχει κάνει «μόδα» τα πανεπιστήμιά της. Επενδύοντας φυσικά στη φιλοσοφία ότι αποτελούν τον σίγουρο δρόμο για τη γνώση και την επιτυχία.
Η πιθανότητα λοιπόν το άτακτο Brexit στο οποίο οδηγείται να βλάψει το ακαδημαϊκό της οικοδόμημα, χτυπάει στη χώρα πολλαπλά σήματα συναγερμού. Ηδη η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν στη Μεγάλη Βρετανία για να αναζητήσουν εργασία μέχρι και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους βάσει των νέων κανόνων που ισχύουν.
Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι και για τους φοιτητές που προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020-21, τα δίδακτρά τους θα είναι τα ίδια με αυτά των βρετανών φοιτητών.
– Πόσοι Έλληνες σπουδάζουν σήμερα στη Βρετανία;
– Τι περιλαβάνουν οι νέοι κανόνες στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης;
– Ποιες ανατροπές έρχονται;
– Τι θα συμβεί με τα δίδακτρα;
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»
- Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
- Δεν το πιστεύουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ – Χαμός μετά τις δηλώσεις του Άρνε Σλοτ
- Διευθυντής κλινικής ευθύνεται για τουλάχιστον 68 θανάτους – Χρησιμοποιούσε εμφύτευμα από δική του εταιρεία
- Η Τεχεράνη επιτρέπει την διέλευση κινεζικών πλοίων από το Ορμούζ
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στα Σπάτα
- Ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος πέθανε στα 34 του χρόνια
- «Ποιος διάολο πέταξε κινητό στο κεφάλι μου;»: Ελαφριά διάσειση για τον Όλι Σάικς στη σκηνή
- Ο «αρεστός» Κολόμπο, ο Σότσα, το σκάνδαλο «Frode Sportiva» και το Champions League…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442