Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προπονητής Αργεντινής : «Η καλύτερη άμυνα που έχω δει από ομάδα»

Προπονητής Αργεντινής : «Η καλύτερη άμυνα που έχω δει από ομάδα»

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Σέρχιο Ερνάντες, παρουσιάστηκε ανυπόμονος για τον τελικό του Μουντομπάσκετ με την Ισπανία (15/9, 15:00), εκθειάζοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας του

Ο Σέρχιο Ερνάντες, είναι ο αρχιτέκτονας της Εθνικής Αργεντινής και η νίκη-πρόκριση εναντίον της Γαλλίας, έχει και τη δική του σφραγίδα.

Ο προπονητής των «Γκαούτσος» ήταν πολύ χαρούμενος για την αμυντική προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας ότι δεν έχει δει τέτοιο πάθος στην άμυνα, από άλλη ομάδα στο παρελθόν. Παράλληλα ανυπομονεί για την αναμέτρηση με την Ισπανία (15/9, 15:00), εκφράζοντας το σεβασμό του για το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνάντες:

«Ξέραμε ότι απόψε έπρεπε να κερδίσουμε τον ρυθμό, για να κερδίσουμε τη Γαλλία, μια σπουδαία ομάδα που παίζει πολύ διαφορετικά από εμάς. Παίζουν πέντε εναντίον πέντε, ενώ εμείς αυτό το κάνουμε στην άμυνα. Τους βάλαμε στο δικό μας παιχνίδι. Παίξαμε την καλύτερη άμυνα που έχω δει ποτέ από μια ομάδα.

Είμαι προπονητής εδώ και 30-35 χρόνια, αγαπώ το Πεκίνο, έπαιξα εδώ για το χάλκινο μετάλλιο το 20008, όμως δεν έχω ξαναδεί μια ομάδα να παίζει άμυνα σαν αυτήν εδώ! Μιλάω για τους παίκτες, όχι για εμένα. Με ρώτησαν πως τα καταφέραμε απέναντι σε αυτή τη Γαλλία, τους απάντησα ότι έχουμε τοπ αμυντικούς όπως ο Καμπάτσο, όπως ο Ντεκ, ο Σκόλα. Ο Σκόλα… Απίστευτος! Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η αλήθεια είναι ότι ξέρω πως δουλεύουν οι παίκτες μου και ειδικά ο Καμπάτσο.

Πριν από τους Παναμερικανικούς Αγώνες ο Σκόλα ήταν στο σπίτι του στη μέση του πουθενά, με έναν προπονητή, ακολούθησε όλη αυτή η προετοιμασία μέχρι να φτάσουμε σε αυτό εδώ το σημείο. Αν τον βλέπατε, ήταν ο ίδιος από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Λέει ότι έχουμε 25 λεπτά για να πανηγυρίσουμε, πριν κατεβάσουμε διακόπτες, πριν κλείσουμε social media.

Έχουμε ακόμη 40 λεπτά για να γράψουμε ιστορία. Πάντα είχε εξαιρετικούς γκαρντ, πολλούς μεγάλους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουμε και τώρα τόσους καλούς. Δεν είναι εύκολο για εμένα να λέω μεγάλα λόγια για την ομάδα μου, πάντα προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες μου.

Για εμένα, αυτή είναι η κορυφαία ομάδα που έχω προπονήσει στη ζωή μου. Παίζουμε σπουδαία άμυνα, τρέχουμε το γήπεδο, σκοράρουμε πολύ. Δεν είναι εύκολο, αλλά πετυχαίνουμε 20 πόντους στον αιφνιδιασμό. Δεν ξέρω αν παίζουμε το απόλυτο μπάσκετ, σίγουρα όμως προσπαθούμε.

Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές την Ισπανία, μας σέβονται και τους σεβόμαστε. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κόσμος γι’ αυτόν τον τελικό, είμαι όμως σίγουρος ότι θα δούμε ένα φοβερό ματς. Θα δούμε δύο ομάδες να παίζουν σκληρά, δύο ομάδες να γνωρίζονται.

Ίσως να μην είναι όμορφος αγώνας, σίγουρα θα είναι όμως δυνατός. Είμαι χαρούμενος που θα τους αντιμετωπίσουμε, σέβομαι πολύ τον Σέρτζιο Σκαριόλο, είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο και σχεδόν φίλος μου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024