Σηκώνει το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis
H Κουμουνδούρου ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά ακόμα και να στήσει ειδικά δικαστήρια «για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».
Ανακοίνωση για την πορεία της εξέλιξης της υπόθεσης Novartis εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι όσοι ευθύνονται για το σκάνδαλο Novartis, ενορχηστρώνουν και τη συγκάλυψή του.
Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis
Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά ακόμα και να στήσει ειδικά δικαστήρια «για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την είδηση ότι ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση, διαβίβασε το φάκελο της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή, καθώς έχει στα χέρια του καταθέσεις που αναφέρονται ονομαστικά στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στους οποίους σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις αποδίδονται παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.
Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.
Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία.
- Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]
- Ολυμπιακός: Πέμπτο φιλικό ματς, αντίπαλος η Αντβέρπ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)







![Διακοπές: Που ξόδεψαν 3,68 δισ. οι Έλληνες τουρίστες – Η μέση ημερήσια δαπάνη [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-372-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442