Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσαρέσκεια Ζέρβα: Θεσμικό ατόπημα η στάση Τσίπρα - Διαφωνία για Μετρό Θεσσαλονίκης

Δυσαρέσκεια Ζέρβα: Θεσμικό ατόπημα η στάση Τσίπρα – Διαφωνία για Μετρό Θεσσαλονίκης

Αν και η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, η πλευρά του κ. Ζέρβα εξέφρασε την ενόχλησή της για την καθυστέρηση κατά μισή ώρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είχε ήδη τοποθετηθεί για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την προηγούμενη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη. 

Ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αν και η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, η πλευρά του κ. Ζέρβα εξέφρασε την ενόχλησή της για την καθυστέρηση κατά μισή ώρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είχε ήδη τοποθετηθεί για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά την προηγούμενη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Έτσι, η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν κοινές δηλώσεις, με τους κύκλους του δημάρχου Θεσσαλονίκης να κάνουν λόγο μάλιστα για θεσμικό ατόπημα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Η συνάντηση των δυο αντρών ήταν προγραμματισμένη στις 11:30, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε μισή ώρα στην συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη και με εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να φτάσει στο Μέγαρο Μουσικής και να περιμένει σε διαφορετικό χώρο.

Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση από τους εκπροσώπους της κίνησης πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Μπουτάρης έκαναν κοινές δηλώσεις με ίδια κατεύθυνση προς το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. Όταν ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον χώρο που τον περίμενε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης μιλούν για μονόπλευρη ενημέρωση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό Βενιζέλου και τονίζουν πως θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο χρόνος να ενημερωθεί και από τους δυο ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε έντονη ενόχληση από την πλευρά του κ. Ζέρβα, καθώς θεώρησε ότι μετά από κοινές δηλώσεις και την συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, δεν γινόταν να μιλήσουν για το ίδιο θέμα, από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχηματίσει ήδη γνώμη και μάλιστα την δημοσιοποίησε.

Ζέρβας: Και αρχαία και μετρό

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του απάντησε σε όσα είπε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας πλάι στον Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ή αρχαία ή μετρό. Θα υπάρχουν και αρχαία και μετρό. Το σημαντικό είναι να έχουμε το συντομότερο δυνατό μετρό. Με το μικρότερο κόστος, με την μικρότερη ενόχληση στους κατοίκους, τους επισκέπτες και κυρίως επαγγελματίες της πόλης. Αυτή είναι η δική μου διάθεση. Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα του μετρό όσο ελάχιστοι και ξέρω πολύ καλά τη σωστότερη λύση του θέματος», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η πόλη δεν θα διχαστεί θα βρει την καλύτερη δυνατή λύση, την πιο άμεση και οικονομική λύση. Εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είμαι ο φύλακας αυτός που θα φροντίσει ώστε το μετρό της πόλης να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Θεσσαλονίκη έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν πάρα πολύ από ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ακτιβισμό πίσω και γύρω από τα μεγάλα έργα. Πολλά έργα της πόλης, καλή ώρα η νέα παραλία, αν είχαν ακολουθήσει άποψη συγκεκριμένων ανθρώπων, δεν θα είχαν γίνει ποτέ. Επειδή στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μετρό, εγγυώμαι ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και σε αυτή την τετραετία, εγώ ως δήμαρχος να είμαι από τους πρώτους που θα μπουν στο μετρό, θα κόψουν εισιτήριο και θα κάνουν διαδρομές μέσα στην πόλη», τόνισε.

Όσον αφορά γενικότερα ζητήματα της πόλης ο κ. Ζέρβας είπε: «Τον ενδιαφέρον του τέως πρωθυπουργού είναι δεδομένο για την πόλη. Η πόλη έχει θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν ενδιαφέρον όπως σε υποδομές της πόλης. Αυτά που έχουν ξεκινήσει πρέπει να έχουν συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης. Σε αυτή την τετραετία πρέπει να γίνουν πολλά».

«Ενοχλείται επιλεκτικά ο Ζέρβας»

Η διαρροή της πλευράς Ζέρβα προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου που τονίζει πως: «Η αγωνία του νέου Δημάρχου να ικανοποιήσει την δεκαετή εμμονή του περί απόσπασης αρχαίων, προσφέροντας οφέλη και κέρδη στον εργολάβο για να ξηλώσει την ιστορία της πόλης, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και βάζοντας πλάτη για αφήγημα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, δεν κρύβεται. Όπως φυσικά δεν κρύβεται πως την ίδια ώρα, γινόταν η συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα».

Όπως υποστηρίζουν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζέρβας ξέχασε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Κ. Μητσοτάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δεν έγιναν κοινές δηλώσεις, παρά μόνο καταγράφηκαν τα πρώτα λεπτά της συνάντησης τους, όπως ακριβώς και με τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα, λένε πως ο κ. Ζέρβας ενοχλείται επιλεκτικά και «βλέπει» θεσμικά ατοπήματα, αφήνοντας αιχμές για την κομματική προέλευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024