Το κεφάλι και τα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ κοσμούν αυτό το σπιράλ αντισύλληψης, το οποίο δημιουργήθηκε ως σατιρικό σχόλιο στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων οι οποίες προωθήκαν επί προεδρίας Τραμπ.

Ο έλεγχος των γεννήσεων και η πρόσβαση στις ανάλογες υπηρεσίες είναι ένα πιο επίκαιρο από ποτέ στις ΗΠΑ. Ένα τυπικό σπιράλ κοστίζει εκεί, από λίγα μέχρι περίπου 1.000 δολάρια, αναλόγως του προμηθευτή και / ή αν η ενδιαφερόμενη απευθύνεται σε μια προσιτή οικονομικά κλινική, όπως η Planned Parenthood.

Ωστόσο, η πρόσφατη νομοθεσία σε πολιτειακό επίπεδο στις ΗΠΑ,είναι πιο αυστηρή σχετικά με το κατά πόσον οι υπάλληλοι μπορούν να έχουν ασφάλιση, η οποία καλύπτει και τον έλεγχο γεννήσεων. Πολλές πολιτείες έχουν φέτος νομοθετήσει περιορισμούς όσον αφορά την πρόσβαση σε έκτρωση ως νόμιμη υπηρεσία ιατροφαρμακευτκής περίθαλψης.

Η έκτρωση έχει, άλλωστε, απαγορευτεί στην Πολιτεία της Αλαμπάμα, ενώ στην Πολιτεία του Μισούρι δεν υπάρχει ούτε ένα κέντρο για αυτή τη διαδικασία.

Δικαίωμα στον έλεγχο των γεννήσεων

Το Trumpcare IUD θέλει να υπογραμμίσει τον περιορισμό της οικονομικά προσιτής πρόσβασης στον έλεγχο των γεννήσεων. Αυτό το σατιρικό σπιράλ αντισύλληψης, διατίθεται αντί περίπου 200 δολαρίων, αλλά μόνον σε όσους έχουν ασφάλεια υγείας, όπως διευκρινίζεται στον ιστότοπο.

Έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με ένα τυπικό χάλκινο σπιράλ αντισύλληψης, και στην κορυφή φέρει την κεφαλή του Τραμπ, με λεπτομερή τη χαρακτηριστική κόμμωσή του και τα σουφρωμένα χείλη του. Τα χέρια του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ έχουν προστεθεί για να προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα και να «βελτιώσουν την ασφάλεια της συσκευής μέσα στη μήτρα».

Το σπιράλ αντισύλληψης,  έχει πατενταριστεί ως GEBTP – ακρωνύμιο της περίφημης φράσης που είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν την προεκλογική εκστρατεία του 2016: «Grab ’em by the pussy»-.

Έντονη ήταν η αντίδραση της κοινής γνώμης όταν λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2016, διέρρευσε ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο Τραμπ περηφανευόταν το πόσο εύκολο είναι να κάνει ό,τι σεξουαλικές πράξεις επιθυμεί με γυναίκες λόγω της οικονομικής του δυνατότητας και γενικότερης επιρροής. Συγκεκριμένα, στο ηχητικό καταγράφηκε να λέει ότι «απλά αρχίζω να τις φιλάω, δεν χρειάζεται καν να περιμένω και τις αρπάζω από το μ***ι». Ο ίδιος αργότερα απολογήθηκε για τις πράξεις του, ενώ κατηγορήθηκε για «συμπεριφορά αποδυτηρίων».

Στο πλαίσιο της σατιρικής πρωτοβουλίας, 500 τέτοιες συσκευές του Trumpcare IUD θα παρουσιαστούν στο SSHH, στο East Village της Νέας Υόρκης, από την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου