Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα του Βρετανικού Μουσείου-Να επιστρέψουν τα Γλυπτά

Μενδώνη: Προσβλητική η εικόνα του Βρετανικού Μουσείου-Να επιστρέψουν τα Γλυπτά

Προσβλητική έναντι των εκθεμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα, χαρακτηρίζει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την κατάσταση που επικρατεί στο Βρετανικό Μουσείο.

Προσβλητική έναντι των εκθεμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα, χαρακτηρίζει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την κατάσταση που επικρατεί στο Βρετανικό Μουσείο μετά από δημοσίευση φωτογραφιών από τους χώρους του κτιρίου.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», καταλήγει η κ. Μενδώνη.

Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου ανέφερε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν απειλούνται και ότι η ειδική ομάδα συντήρησης των κτιρίων παρακολουθεί τους χώρους.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία μούχλας στην Πινακοθήκη Νταβίν. Το ζήτημα της εισροής ύδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη σε περιοχή με γλυπτά. Εκτιμούμε ότι τα σημάδια των πάνελ της οροφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλούνται. Η διατήρηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα μας «Συντήρηση και Κτίρια» παρακολουθεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα Γλυπτά στη συλλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα «Γλυπτά του Παρθενώνα» ανάμεσα σε μούχλα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες της αίθουσας του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, που δείχνουν τα «γλυπτά του Παρθενώνα» να εκτίθενται σε χώρους με μούχλα.

Έλληνες επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα αλλά και… αράχνες.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024