Εκτός από την πρεμιέρα του RS6 Avant, η Audi επεφύλαξε για την έκθεση της Φρανκφούρτης και την ισχυρότερη εκδοχή του A7 η οποία, υιοθετεί τα διακριτικά RS7 Sportback, ένα φαρδύτερο αμάξωμα συνεπικουρούμενου του αιχμηρότερου bodykit ενώ στα σπλάχνα του φιλοξενείται ένας twin-turbo V8 4,0 λίτρων με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, όπως και στην περίπτωση του RS6 Avant, το παραπάνω κινητήριο σύνολο αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής μεταξύ 2.100-4.500 σ.α.λ. η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και του συστήματος quattro το οποίο αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των RS εκδόσεων.

Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ωρα απαιτεί 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται se 250 χλμ./ώρα στην απλή διαμόρφωση ή σε 280 και 305 χλμ./ώρα με την επιλογή των πακέτων Dynamic και Dynamic Plus αντίστοιχα.

Εκτός από τις επιδόσεις που εξασφαλίζει το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο υπόσχεται και ενισχυμένη αποδοτικότητα χάρη στην παρουσία συστήματος αδρανοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους αλλά και ενός παράλληλου ηλεκτρικού κυκλώματος 48 Volt το οποίο συνδυάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, λειτουργώντας επικουρικά και συμβάλλοντας στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Όπως επίσης και στην περίπτωση του RS6 Αvant, το RS7 εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση η οποία ακόμα και στην αρχική διαμόρφωση μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2,0 εκατοστά σε σχέση με το Α7 Sportback. Φυσικά στις δυνατότητες της ανάρτησης περιλαμβάνεται και αυτή της ανύψωσης κατά 2,0 εκατοστά σε περίπτωση που το επιβάλλει η επιφάνεια και οι κλίσεις του οδοστρώματος. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής της ενεργής ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μέσω του συστήματος Dynamic Ride Control, ανάρτησης RS Sport η οποία με τη σειρά της προσφέρει δύο ρυθμίσεις.

Τις προδιαγραφές της έκδοσης συμπληρώνουν τροχοί των 21 ιντσών ή προαιρετικά 22 ιντσών ενώ στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνονται carbon κεραμικά δισκόφρενα που μειώνουν το βάρος κατά 34 κιλά.

Γράψτε το σχόλιο σας