Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης δεν είναι μεγάλο ωστόσο αρκετές περιοχές της Αττικής «ταρακουνήθηκαν» καθώς ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το επίκεντρό του εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, δήλωσε στο in.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως το προκαταρκτικό μέγεθος του σεισμού ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα από τη Νέα Μάκρη στο θαλάσσιο χώρο του νότιου Ευβοϊκού Κόλπου. «Ήταν επιφανειακός σεισμός  γεγονός που δικαιολογεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχής της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο» σημείωσε.

Ο σεισμολόγος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. «Για ένα τέτοιο μέγεθος σεισμού δεν τίθεται θέμα για το εάν είναι κύριος. Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε το θέμα» ανέφερε.

Υπάρχουν ενεργά ρήγματα στην περιοχή

Αναφορικά με το ιστορικό της περιοχής, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει και στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα χωρίς όμως μεγάλα μεγέθη. Σχετικά με τα ρήγματα της περιοχής, είπε πως ο Νότιος Ευβοϊκός Κόλπος έχει ενεργά ρήγματα αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποιο από αυτά εντάσσεται ο σημερινός σεισμός.

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πάντως και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα.

«Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε, «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη».

Μιλώντας στο ethnos.gr υπογράμμισε ότι το ρήγμα της περιοχής δεν έχει δώσει σεισμούς πάνω από 4,5 Ρίχτερ ενώ ξεκαθάρισε πως το ρήγμα δεν συνδέεται με αυτό στη Μαγούλα.

Μνήμες από το σεισμό του 2014

Στις 18 Νοεμβρίου του 2014, ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ  είχε «ταρακουνήσει» τον Ευβοικό. Το επίκεντρο τότε, ήταν 30 χιλιόμετρα βόρεια της Χαλίδας και 76 χιλιόμετρα β΄ρεια της Αθήνας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο