Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδόπουλος στο in.gr: Στο «μικροσκόπιο» τα ενεργά ρήγματα στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο

Παπαδόπουλος στο in.gr: Στο «μικροσκόπιο» τα ενεργά ρήγματα στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο

«Ήταν επιφανειακός σεισμός  γεγονός που δικαιολογεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχής της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο» σημείωσε ο σεισμολόγος

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης δεν είναι μεγάλο ωστόσο αρκετές περιοχές της Αττικής «ταρακουνήθηκαν» καθώς ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το επίκεντρό του εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, δήλωσε στο in.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως το προκαταρκτικό μέγεθος του σεισμού ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα από τη Νέα Μάκρη στο θαλάσσιο χώρο του νότιου Ευβοϊκού Κόλπου. «Ήταν επιφανειακός σεισμός  γεγονός που δικαιολογεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχής της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο» σημείωσε.

Ο σεισμολόγος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. «Για ένα τέτοιο μέγεθος σεισμού δεν τίθεται θέμα για το εάν είναι κύριος. Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αν χρειαστεί θα επανεξετάσουμε το θέμα» ανέφερε.

Υπάρχουν ενεργά ρήγματα στην περιοχή

Αναφορικά με το ιστορικό της περιοχής, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει και στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα χωρίς όμως μεγάλα μεγέθη. Σχετικά με τα ρήγματα της περιοχής, είπε πως ο Νότιος Ευβοϊκός Κόλπος έχει ενεργά ρήγματα αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποιο από αυτά εντάσσεται ο σημερινός σεισμός.

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε πάντως και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα.

«Ο σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε, «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός κυρίως στο Μάτι. Είναι μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς με πολύ μικρά μεγέθη».

Μιλώντας στο ethnos.gr υπογράμμισε ότι το ρήγμα της περιοχής δεν έχει δώσει σεισμούς πάνω από 4,5 Ρίχτερ ενώ ξεκαθάρισε πως το ρήγμα δεν συνδέεται με αυτό στη Μαγούλα.

Μνήμες από το σεισμό του 2014

Στις 18 Νοεμβρίου του 2014, ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ  είχε «ταρακουνήσει» τον Ευβοικό. Το επίκεντρο τότε, ήταν 30 χιλιόμετρα βόρεια της Χαλίδας και 76 χιλιόμετρα β΄ρεια της Αθήνας.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024