Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία – Τα δεδομένα και τα σενάρια

Εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία – Τα δεδομένα και τα σενάρια

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών στη Βουλή σε μία πέμπτη και τελική ψηφοφορία, ύστερα από τέσσερις άκαρπες διαδικασίες δηλαδή, είναι το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών στη Βουλή σε μία πέμπτη και τελική ψηφοφορία, ύστερα από τέσσερις άκαρπες διαδικασίες δηλαδή, είναι το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για προεδρική εκλογή με 151 ψήφους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που φαίνεται να επεξεργάζεται και το ενδεχόμενο να αρκεί, στο καταληκτικό στάδιο, σχετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κεντρικό επιχείρημα στις συζητήσεις που γίνονται με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είναι πώς και με τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις προβλέπεται ανάδειξη Προέδρου με τη σχετική πλειοψηφία, δηλαδή με λιγότερους από 151 βουλευτές.

Μόνο που σήμερα αυτή η δυνατότητα (άρθρο 32, παρ. 4) προβλέπεται στον κύκλο των ψηφοφοριών που ακολουθεί τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών λόγω της αδυναμίας της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα ανέλυσε στην εκπομπή One Report η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Ελένη Ευαγγελοδήμου.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024