Ο αρχηγός του θρυλικού συγκροτήματος Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, μετά την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Burnt Orange Eresy» και είχε φυσικά να πει πολλά.

Ο Μικ Τζάγκερ υποδύεται τον έμπορο τέχνης Τζόζεφ Κάσιντι στην ταινία σκηνοθεσίας του Τζουζέπε Καποτόντι. Είναι ο πρώτος σημαντικός κινηματογραφικός του ρόλος από εκείνον στην ταινία «The Man from Elysian Fields» (2001).

 

 

Ο Μικ Τζάγκερ μιλώντας στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας, τόνισε σύμφωνα με το THR:

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ειδικά στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκαν όλοι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι που είχαν τεθεί σε ισχύ και ήταν επαρκείς – έχουν περιοριστεί από την τρέχουσα διοίκηση τόσο πολύ που έχουν εξαλειφθεί. Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι η χώρα ηγέτης στον περιβαλλοντικό έλεγχο, αλλά τώρα η χώρα έχει αποφασίσει να πάει στην αντίθετη κατεύθυνση».

Δείτε ακόμη – Πιρς Μπρόσναν: Επαινεί την Τούνμπεργκ – Τα βάζει με Τραμπ και Τζόνσον

Ο Μικ Τζάγκερ έστειλε τα δικά του μηνύματα, όταν νέοι ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής διαδήλωσαν κοντά στον χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία κάλεσαν τους πολίτες να αναλάβουν δράση ψεκάζοντας στο κόκκινο χαλί το σύνθημα «Ακούστε τα παιδιά σας» και φώναξαν το σύνθημα «Κάντε το κόκκινο χαλί πράσινο».

«Είμαι τόσο χαρούμενος που οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο δυνατά ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν» δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ. «Είμαι απολύτως πίσω από αυτό. Χαίρομαι που το κάνουν αυτό επειδή είναι εκείνοι που πρόκειται να κληρονομήσουν τον πλανήτη» ανέφερε.

Δείτε ακόμη – 10 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Μικ Τζάγκερ

Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μικ Τζάγκερ επέκρινε τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον ότι πολώνει τους πολίτες.

«Σε τόσες πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου την περασμένη εβδομάδα… αλλά ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, συμβαίνουν θεαματικές αλλαγές. Φοβάμαι πού μπορεί να μας οδηγήσει αυτή η πόλωση, αυτή η αυθάδεια και τα ψέματα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο γερόλυκος της ροκ.

«Δεν εννοώ ότι η συμπεριφορά είναι τα πάντα. Αλλά ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων», συνέχισε ο Μικ Τζάγκερ εκφράζοντας ανησυχία για το πού μπορεί να οδηγήσει ότι όλη αυτή η πόλωση, η αγένεια και το ψέμα.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο: