Στα ανανεωμένα smart τα οποία επίσης πραγματοποιούν την πρεμιέρα τους στην 68η έκθεση της Φρανκφούρτης το σημαίνον στοιχείο, είναι η λιγότερο η ανανέωση και περισσότερο η νέα αμιγώς ηλεκτρική εποχή της smart την έναρξη της οποίας αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν.

Σε αισθητικό επίπεδο η τριπλέτα των ηλεκτρικών αστικών μοντέλων (fortwo, fortwo coupe και forfour) υιοθετεί μια μεγαλύτερη γρίλια με κυψελοειδές μοτίβο, νέους προβολείς ομίχλης, πιο επιθετικά σχεδιασμένα πτερύγια στο μπροστινό προφυλακτήρα και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED. Παράλληλα, η διαφορετική σχεδιαστική υλοποίηση του καπό, ο νέος αεροδυναμικός διαχύτης και το νέο spoiler σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες αλλαγές υπόσχονται καλύτερη αεροδυναμική απόδοση για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος.
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα η οποία έχει ενισχύσει την εργονομία και την χρηστικότητά της, φιλοξενώντας δύο νέες ποτηροθήκες καθώς χώρο για κινητό τηλέφωνο. Στους ψηφιακούς νεολογισμούς συγκαταλέγεται μια νέα οθόνη οκτώ ιντσών για το infotainment η οποία ουσιαστικά βασίζεται στην υπολογιστική ισχύ του smartphone του οδηγού με το οποίο μοιράζεται επίσης εφαρμογές, σχεδιασμό και σύστημα πλοήγησης.

Επιπλέον, μέσω μιας νέας εφαρμογής ο οδηγός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε στοιχεία και δεδομένα όπως, το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών, η ακριβής θέση του αυτοκινήτου, ο κλιματισμός και το κλείδωμα, εξ  αποστάσεως μέσω του κινητού του τηλεφώνου.  Παράλληλα, μέσω των εφαρμογών και διασυνδεδεμένων υπηρεσιών ο οδηγός θα μπορεί να αναζητά θέση στάθμευσης, να έχει μια χαρτογραφημένη διαδρομή για να αναζητήσει το αυτοκίνητό του ή να το εντοπίσει σε περίπτωση κλοπής.

Ανέπαφο παραμένει το κινητήριο σύνολο το οποίο εφοδιάζει την αστική τριπλέτα που επωφελείται από ηλεκτρικό μοτέρ 82 ίππων και 160 Nm ροπής τροφοδοτούμενου από μπαταρίες ιόντων λιθίου που υπόσχονται αυτονομία από 147-159 χλμ. στην περίπτωση του EQ fortwo coupe, 145-157 χλμ. για το EQ fortwo cabrio και 140-153 χλμ. για την περίπτωση του EQ forfour. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον προσφέρεται η δυνατότητα φόρτισης με ταχυφορτιστή 22 KW ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τα ηλεκτρικά smart έχουν μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα ενώ η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί από 11,6 έως 12,7 δευτερόλεπτα αναλόγως την έκδοση αμαξώματος.

Γράψτε το σχόλιό σας