Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ιταλική βουλή στη νέα κυβέρνηση Κόντε

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ιταλική βουλή στη νέα κυβέρνηση Κόντε

Οι Ιταλοί βουλευτές έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Οι Ιταλοί βουλευτές έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Από τους 606 βουλευτές, 343 ψήφισαν υπέρ της νέας κυβέρνησης ενώ 263 ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν.

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, πριν την ψηφοφορία, ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα της κυβέρνησής του υποσχόμενος μια «νέα εποχή μεταρρυθμίσεων» στην Ιταλία, εκτιμώντας πως πρέπει να «βελτιωθεί το σύμφωνο σταθερότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλει στις χώρες μέλη όριο δημοσιονομικού ελλείμματος το 3% και του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ το 60%.

Σαλβίνι: Υπόσχομαι να ασκήσω σοβαρή αντιπολίτευση

Να ασκήσει «σοβαρή αντιπολίτευση» υποσχέθηκε ότι θα ασκήσεις μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο, ο Ματέο Σαλβίνι.

«Θα κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση, στο κοινοβούλιο αλλά και μέσα στον κόσμο, από τον βορρά έως τον νότο, στη μια πόλη μετά την άλλη», διαβεβαίωσε ο επικεφαλη΄ς της Λέγκας απευθυνόμενους στους οπαδούς του που κινητοποιήθηκαν στο πλευρό των οπαδών του μικρού ακροδεξιού μεταφασιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας (FDI), μερικοί από τους οποίους έκαναν τον φασιστικό χαιρετισμό.

Ματέο Σαλβίνι: Η «εμμονή» μου έφερε πτώση 80% στις αφίξεις μεταναστών | in.gr

«Σήμερα, ένα κομμάτι της Ιταλίας, πιστεύω πως είναι πλειοψηφικό στη χώρα, βγήκε στους δρόμους για να ζητήσει να ψηφίσει», πρόσθεσε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, αφού έβγαλε μερικές σέλφι με οπαδούς του.

Σημαντική αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί για να ελέγξει τη διαδήλωση, η οποία οργανώθηκε από την επικεφαλής του FDI Τζόρτζα Μελόνι και στην οποία ο Σαλβίνι ανακοίνωσε αργότερα πως θα συμμετάσχει. Οι διαδηλωτές δεν κρατούσαν σημαίες με τα χρώματα των κομμάτων τους, αλλά μόνο σημαίες της Ιταλίας.

Ο Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε στις αρχές Αυγούστου την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης με την ελπίδα να επιφέρει πρόωρες εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις τού έδιναν τότε 36-38% της πρόθεσης ψήφου, όμως απέτυχε. Στις δημοσκοπήσεις έχει πέσει έκτοτε στο 30%.

Ο προηγούμενος κυβερνητικός εταίρος του, το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S), κατέληξε σε συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και τον αριστερό σχηματισμό Ελεύθεροι και Ίσοι (LEU) ώστε να σχηματισθεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ενώ ο Ματέο Σαλβίνι απευθυνόταν στους διαδηλωτές, οι βουλευτές της Λέγκα διέκοπταν επανειλημμένα τον Κόντε στη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα του κοινοβουλίου φωνάζοντας «εκλογές, εκλογές».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024