Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης για Μητσοτάκη: Παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες

Χαρίτσης για Μητσοτάκη: Παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες

«Η Ν.Δ. είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξης Χαρίτσης.

«Η Ν.Δ. είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στον RealFM 97,8  υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ στη ΔΕΘ, αλλά επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Ακούσαμε ελάχιστα για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ούτε κουβέντα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μια τεράστια “κωλοτούμπα” της κυβέρνησης Ν.Δ. για να μην θορυβήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο» σημείωσε .

Έκανε επίσης λόγο για «γενικόλογες αναφορές και ασαφείς προσπάθειες» εκ μέρους του πρωθυπουργού, αλλά και για «εκ νέου σχεδιασμό σημαντικών, δρομολογημένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έργων, που πάνε πολύ πίσω, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι “στη ΔΕΘ 2018, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα, που έγιναν νόμος μέχρι τελικής κεραίας”. “Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε αντίστοιχο σχέδιο, παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες και ακύρωσε σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που, με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, θα άρχιζαν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2020”.

«Δώσαμε το υπερπλεόνασμα στους πιο αδύναμους»

«Η δική μας κυβέρνηση έδωσε όλο το υπερπλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η δική μας κυβέρνηση διαπραγματευόταν τέσσερα χρόνια με τους θεσμούς και ακύρωσε επώδυνα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ, όπως η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση του αφορολόγητου. Και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε τέσσερις ημέρες κατάφερε να απεμπολήσει και τη δυνατότητα μείωσης των πλεονασμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024