Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι γύρευε ο ψευδομουφτής Σερίφ στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής;

Τι γύρευε ο ψευδομουφτής Σερίφ στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής;

Ο ψευδομουφτής Σερίφ, όπως προκύπτει από τα βίντεο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει παρακάτω, συνοδευόταν από δύο μουσουλμάνους βουλευτές, τους Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ. Δεν δίστασε μάλιστα να λάβει τον λόγο και να παρουσιαστεί ως «εγγυητής» των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών!

Πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο του 2019, ο μουσουλμάνος διευθυντής του ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής προχώρησε σε μία κίνηση τουλάχιστον προκλητική, αν όχι και παράνομη. Προσκάλεσε στις εγκαταστάσεις του ιεροσπουδαστηρίου τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να μην εξορθολογιστεί η λειτουργία του σχολείου, την οποία έχουν ζητήσει (όπως και για το ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης) τόσο οι προηγούμενοι όσο και οι τωρινοί Μουφτήδες.

Ο ψευδομουφτής Σερίφ, όπως προκύπτει από τα βίντεο που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει παρακάτω, συνοδευόταν από δύο μουσουλμάνους βουλευτές, τους Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ. Δεν δίστασε μάλιστα να λάβει τον λόγο και να παρουσιαστεί ως «εγγυητής» των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών!

Αν και όλα αυτά έγιναν τον Φεβρουάριο, προκύπτει η απορία αν το Υπουργείο Παιδείας τα γνωρίζει ή αν, έστω, έκανε κάποια προσπάθεια να διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα -αν βέβαια κάποιος πιστεύει ότι τα βίντεο δεν δείχνουν την αλήθεια! Εκτός, βέβαια, αν το Υπουργείο Παιδείας δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι ενέργειες του Διευθυντή που το ίδιο διορίζει, όπως και τον υποδιευθυντή, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Ενεργό ρόλο ο διευθυντής

Τα ιεροσπουδαστήρια εποπτεύονται από το Εποπτικό Συμβούλιο Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης (ΕΣΜΙΘ). Ο διευθυντής του ιεροσπουδαστηρίου ψιθυρίζεται ότι είχε ενεργό ρόλο στην κατάληψη καθώς πρωταγωνίστησε στην παραπληροφόρηση γονέων και μαθητών για όλα τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης των ιεροσπουδαστηρίων που ήδη είχαν αποφασιστεί στο ΕΣΜΙΘ να προχωρήσουν.

Αν και η κατάληψη είχε ως κύριο θέμα το ωρολόγιο πρόγραμμμα, στο Υπουργείο Παιδείας ως κύριο αίτημα έφτασε η απαίτηση να μην γραφτούν νέα βιβλία για το Ιεροσπουδαστήριο με τον ίδιο τρόπο που γράφονται σε όλο τον κόσμο.

Το ειδικότερο ενδιαφέρον εστιάζεται βέβαια στη συγγραφή και εκτύπωση των βιβλίων των Θρησκευτικών, τα οποία είναι στην τουρκική γλώσσα και μέχρι σήμερα γράφονται και τυπώνονται, με «γκρίζες μεθόδους», από ομάδα καθηγητών του ιεροσπουδαστηρίου – μία περίπτωση τουλάχιστον περίεργη.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δημοσιεύσει προκήρυξη για τη συγγραφή και την εκτύπωση των βιβλίων στην τουρκική γλώσσα, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που δείχνει ότι στη Θράκη τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται είναι ότι παρά το ότι τα βιβλία θα είναι στην τουρκική γλώσσα,  το γεγονός ότι θα συγγραφούν από τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης με ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες έχει προκαλέσει οργή σε κύκλους προσκείμενους στο τουρκικό Προξενείο.

Παρακολουθήστε εδώ τα σχετικά βίντεο:

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024