Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κ. Στρατής στο One Channel: Ο δανεισμός των γλυπτών αποπροσανατολίζει απ’ το στόχο της επαναφοράς

Κ. Στρατής στο One Channel: Ο δανεισμός των γλυπτών αποπροσανατολίζει απ’ το στόχο της επαναφοράς

Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, όπου σχολίασε τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησε

Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, όπου σχολίασε τις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησε. «Αναμενόμενες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ υποστήριξε πως όσα εξήγγειλε δε θα εφαρμοστούν, καθώς «παίρνει από τα έτοιμα», εννοώντας το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η ατζέντα της κυβέρνησης στρέφεται περισσότερο γύρω από ζητήματα ασφάλειας με το δίπτυχο νόμος και τάξη παρά με τα καίρια θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, όπως αυτό της οικονομίας. Μίλησε εκτενώς για το ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του κ. Μητσοτάκη ως «ατόπημα», ενώ εξήγησε και τα τέσσερα λάθη που έκανε ο πρωθυπουργός στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα. «Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως πολιτιστικό ζήτημα εμμένοντας στα διεθνή χαρακτηριστικά», δήλωσε ο κ. Στρατής και συμπλήρωσε πως «ο δανεισμός μας αποπροσανατολίζει από το στόχο». Για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, ο πρώην υφυπουργός επεσήμανε πως «δε θα κερδηθεί νομικά, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τη διπλωματική οδό με ενεργοποίηση διεθνών οργανισμών και προσωπικοτήτων. Σχολίασε ακόμα την καινούρια ταινία του Κ. Γαβρά, αλλά και την εποχή των διαπραγματεύσεων το 2015, κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επιλέξει τη μνημονιακή πολιτική και μια «συμφωνία – γέφυρα» με την Ευρώπη. Ο κ. Στρατής εξέφρασε την απογοήτευσή του από την Ευρώπη την εποχή των διαπραγματεύσεων, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετώπιζαν τους Έλληνες πολιτικούς. Ο ίδιος είναι περήφανος γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη χώρα με μηδέν ευρώ στα ταμεία και την άφησε με 32 δισ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που είπε τα έκανε», υποστήριξε ο κ. Στρατής.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024