Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Κανένα συγχωροχάρτι σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Κανένα συγχωροχάρτι σε ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Τις εξηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταγγέλλει, οφείλει να εξηγήσει: Πώς, ενώ παρέλαβε μία επιχείρηση με 90 εκατ. κέρδη, την παρέδωσε με 900 εκατ. ζημιές. Πώς στα χρόνια του η ΔΕΗ έχασε το 83% της μετοχικής της αξίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σημειώνοντας επίσης ότι «δεν θα δώσουμε κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε πως «στέλνουμε μήνυμα ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα αλλάζει σελίδα».

«Οι επιτυχημένες επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει σιγά-σιγά από τον ιδιότυπο θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης όπου την είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας: «Στέλνουμε, λοιπόν, μήνυμα και στους Έλληνες που έμεινα εδώ και πάλεψαν, αλλά και στα χιλιάδες μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό και σκέφτονται να επιστρέψουν, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Νωρίτερα, για το ζήτημα της ΔΕΗ και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για διάσωση της επιχείρησης μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 84η ΔΕΘ.

Εκεί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ έχει παρουσιαστεί αναλυτικά από τον αρμόδιο υπουργό, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του «κληρονόμησε» τη ΔΕΗ σε τραγική κατάσταση.

«Είναι γνωστό ότι κάποιοι βαρούσαν καμπανάκι για την οικονομική της κατάσταση. Ενδεχομένως πρέπει να ερευνηθεί γιατί κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα, ενώ κάποιοι άλλοι με ευθύνη επισήμαιναν τους κινδύνους. Αυτό πλέον αφορά τη Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης, τόνισε πως «είναι τολμηρό, πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα της επιχείρησης. Θα κληθούν όλοι να συνεισφέρουν από λίγο για να σωθεί η επιχείρηση», ενώ επιβεβαίωσε πως «θα πωληθούν κάποια περιουσιακά στοιχεί για να στηριχτεί η επιχείρηση».

«Θέλω να δω τη ΔΕΗ μπροστάρη στην προσπάθεια της χώρας να κερδίσει το μέλλον και να μπει μπροστάρης στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» κατέληξε.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024