Στην εκπομπή One Direct Weekend μίλησε η πρώην υπουργός πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά για το ζήτημα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το αίτημα δανεισμού του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Βρετανικό Μουσείο.

Η κυρία Ζορμπά υποστήριξε ότι η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού «είναι ένα λάθος, ένα ατόπημα», καθώς όπως τόνισε «το δάνειο προϋποθέτει αναγνώριση κυριότητας».

Τα επιχειρήματα της πρώην υπουργού Πολιτισμού στρέφονται γύρω από τη χρήση της λέξης δανεισμός, καθώς όπως υποστήριξε κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει την κυριότητα. Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την κυρία Ζορμπά, πρέπει να είναι μια ανάπτυξη στρατηγικής για την οριστική επιστροφή των γλυπτών, ενώ για τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της φράσης του».

«Δεν είναι μοιρολατρικό το ζήτημα», συμπλήρωσε, ενώ για τις κατηγορίες εις βάρος της από την τωρινή κυβέρνηση για αμέλεια επί του θέματος των Γλυπτών του Παρθενώνα, η πρώην υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να γλιτώσουμε από τα ολισθήματα και να πάμε σε έναν ασφαλή δρόμο», ενώ αυτό που περιμένει είναι η αναγνώριση του λάθους από την πλευρά της ΝΔ και η διόρθωση αυτού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας