Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία το παράκανες - Ισοπέδωσε τη Βραζιλία με 93-71

Τσεχία το παράκανες – Ισοπέδωσε τη Βραζιλία με 93-71

Η Τσεχία μάς έκανε το χατίρι με τη Βραζιλία, την οποία όμως δε νίκησε απλώς, αλλά την ισοπέδωσε με 93-71

Η Τσεχία συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις της και όχι απλά νίκησε τους Βραζιλιάνους, αλλά τους ισοπέδωσε με 93-71 . Οι Καριόκας παρουσιάστηκαν μπλοκαρισμένοι και χωρίς ενέργεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ομάδα που έκανε την Εθνική να υποφέρει.

Οι Τσέχοι έπαιξαν έξυπνα, είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και διακριτούς ρόλους. Με τον Σατοράνσκι να δίνει ρεσιτάλ στο παρκέ (20π/7 ριμπ/9 ασίστ) και τους Μπάλβιν (15π/11 ριμπ), Μπόχατσικ (12π) και Άουντα (14π) να τον πλαισιώνουν έφτασε τις τρεις νίκες στη διοργάνωσε έχοντας πλέον ρεκόρ 3-1, το ίδιο με τους Βραζιλιάνους που ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην διαδρομή τους στη διοργάνωση.

Αυτή η νίκη διαμορφώνει εκ νέου τα δεδομένα στον Όμιλο της Ελλάδας. Δίνει… ανάσα στην Εθνική που δεν πηγαίνει για έναν αγώνα δίχως αύριο κόντρα στους Αμερικανούς. Δεν το συζητάμε ότι με νίκη επί της Τeam USA τα πράγματα απλουστεύονται.

Ωστόσο σε περίπτωση ήττα της Γαλανόλευκης από την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, οι Αμερικανοί περνούν πλέον ως πρώτοι και καλύτεροι αφού είναι αδύνατο να αποκλειστούν με 4-0 ρεκόρ. Την ίδια ώρα η Ελλάδα θα βρίσκεται στο 2-2.

Οπότε στη τελευταία αγωνιστική του Ομίλου ισχύουν τα εξής: Με δεδομένη την επικράτηση των Αμερικανών επί της Βραζιλίας, οι ΗΠΑ φτάνουν το 5-0, με τους Βραζιλιάνους να πέφτουν στο 3-2. Τότε θα θέλουμε μια νίκη επί της Τσεχίας αλλά με συγκεκριμένη διαφορά πόντων.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα θέλει νίκη με διαφορά ίση με το μισό της διαφοράς με την οποία επικράτησε η Τσεχία της Βραζιλίας. Δηλαδή θέλουμε επικράτηση με 12 πόντους διαφορά.

Τότε θα προκύψει μια τριπλή ισοβαθμία με την Ελλάδα, την Τσεχία και τη Βραζιλία να ισοβαθμούν με ρεκόρ 3-2. Τα κριτήρια ισοβαθμίας που έχει ορίσει η FIBA σε περίπτωση τριπλής ή τετραπλής ισοβαθμίας είναι τα εξής

Μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια
Μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια
Μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ
Μεγαλύτερος αριθμός πόντων που σκόραρε μία ομάδα σε όλα τα παιχνίδια του γκρουπ

Έτσι οι Τσέχοι διέσυραν τους Βραζιλιάνους

Η Τσεχία μπήκε με πολλά γκάζια στην αναμέτρηση. Οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να απαντήσουν με το κλασικό νευρώδες και σκληρό τους παιχνίδι αλλά άντεξαν μόλις ένα δεκάλεπτο, στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 20-16.

Από εκεί και πέρα ο Σατοράνσκι και η παρέα του έστησαν κανονικό πάρτι στις δύο ρακέτες, σκοράροντας όπως και όποτε ήθελαν με αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να εκτιναχθεί στο +13 (45-32).

Όσοι περίμεναν την αντίδραση των παικτών του Πέτροβιτς δεν δικαιώθηκαν. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μία από τα ίδια με τους κουρασμένους Βρ4αζιλιάνους να γίνονται έρμαιο των Τσέχων και με ένα επί μέρους 20-14, να ανεβάζουν τη διαφορά στο +19 (65-46).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βραζιλία κινδύνεψε με διασυρμό με τη διαφορά να φτάνει και μέχρι τους 29 πόντους (85-56), αλλά οι Χουέρτας, Καμπόκλο και Φελίσιο κατάφεραν να μειώσουν μέχρι το τελικό 93-71. Πλέον οι Βραζιλιάνοι κυνηγούν το… εξωπραγματικό, αναζητώντας νίκη επί των ΗΠΑ στο τελευταίο ματς τη Δευτέρα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024