Βρετανία: Τρία χρόνια θα μπορούν να μείνουν οι Ευρωπαίοι σε περίπτωση άτακτου Brexit
Η έντονη φημολογία περί «no deal» Brexit ενισχύει τον φόβο σχετικά με την απώλεια των προνομίων που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι στη Βρετανία.
Οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τριετή άδεια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Μετά το Brexit, οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ που μετακομίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για προσωρινό καθεστώς μετανάστευσης διάρκειας 36 μηνών (Euro TLR)», ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.
«Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Euro TLR θα είναι απλές και ελεύθερες και θα υποβάλλονται μετά την άφιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Το νέο καθεστώς, εάν εφαρμοστεί, σχεδιάζεται για τους Ευρωπαίους που θα έχουν εγκατασταθεί στη Βρετανία μέχρι το τέλος του 2020.
Μετά το 2020, ωστόσο, θα αλλάξουν οι όροι διαμονής.
H ανακοίνωση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης ήρθε λίγο μετά τη διπλή ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναβολής του Brexit και κατά των πρόωρων εκλογών.
- Γάζα: Τουλάχιστον 2.842 Παλαιστίνιοι εξαϋλώθηκαν εξαιτίας θερμοβαρικών όπλων που χρησιμοποίησε το Ισραήλ
- Ερντογάν: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος εισαγγελέας που διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442