Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμές Γερουλάνου κατά Γεννηματά: Δεν είχε όραμα η ομιλία για την 3η Σεπτέμβρη

Αιχμές Γερουλάνου κατά Γεννηματά: Δεν είχε όραμα η ομιλία για την 3η Σεπτέμβρη

Αυστηρή κριτική ασκεί ο Παύλος Γερουλάνος στη Φώφη Γεννηματά

Αυστηρή κριτική ασκεί ο Παύλος Γερουλάνος στη Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, ανέφερε ότι για να έχει ελπίδες η κεντροαριστερά, θα πρέπει να δώσει ένα όραμα για το μέλλον, αλλά προσθέτει ότι το όποιο πολιτικό σχήμα, πρέπει είναι συνεπές με τις ρίζες του.

«Όταν κάποιος κάνει μια ομιλία για την 3η Σεπτέμβρη του δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να δείξει ένα σημείο στον ορίζοντα γύρω από το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Αυτό το σημείο, αυτό το όραμα, δεν το είχε η ομιλίας της κ. Γεννηματά», είπε ο κ. Γερουλάνος σημειώνοντας ότι αντί να είναι ενωτική, αναφέρθηκε σε εσωκομματικές τριβές.

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη, πρόσφατη, συνέντευξή του ο κ. Γερουλάνος, δήλωσε ότι πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με εκείνον και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, δεν έχει προοπτική.

Η συνέντευξη Γερουλάνου

«Έχουμε δοκιμάσει πολλά σχήματα και η απόδοση αυτών των σχημάτων οφείλεται στο κατά πόσο συμπεριφερόμαστε σωστά απέναντι στην παράδοσή μας ώστε να δώσουμε ένα όραμα για το μέλλον. Διότι, το όραμά σου για το μέλλον πρέπει να προέρχεται από κάποιες ρίζες. Όσο πιο συνεπείς είμαστε απέναντι στις ρίζες μας τόσο πιο πειστικός μπορεί να είναι ο λόγος μας στον κόσμο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συσπειρωθεί ο κόσμος της κεντροαριστεράς γύρω από αυτό το όραμα. Αυτή είναι η αγωνία μου και γι’αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω.

Αυτό που πρέπει να έχουμε ως στόχο είναι πώς οι άνθρωποι που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ, εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, θα γυρίσουν πίσω, εκεί που είναι η πηγή των αρχών και αξιών του χώρου. Αυτή είναι μια δύσκολη μάχη.  Αλλά είναι μια μάχη που, αν την παλέψουμε σωστά, έχουμε ελπίδες να την κερδίσουμε. Γιατί, ρίζες ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία δεν έχει. Σήμερα μιλάω με δημάρχους που είναι ΠΑΣΟΚ, με συνδικαλιστές που είναι ΠΑΣΟΚ, με μέλη συνεταιρισμών και επιμελητηρίων που είναι ΠΑΣΟΚ.  Αυτό  σημαίνει ότι όπου διατηρούμε τη σχέση μας με την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει καλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να συσπειρώσουμε γύρω από μια νέα προσπάθεια να δώσουμε ένα όραμα για τη χώρα.

Όταν κάποιος κάνει μια ομιλία για την 3η Σεπτέμβρη τού δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να δείξει ένα σημείο στον ορίζοντα γύρω από το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς. Αυτό το σημείο, αυτό το όραμα, δεν το είχε η ομιλίας της κ. Γεννηματά.

Η καλή απόδοσή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οφείλεται στη διάθεση των δημάρχων να συνθέσουν. Πάντα ο χώρος της κεντροαριστεράς δημιουργείται από συνθέσεις. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο στην κεντροαριστερά που να αποκλείει κόσμο. Ως υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές υποχρεούμαστε να συνθέσουμε δυνάμεις, υποχρεούμαστε να ακούσουμε, και να δούμε τι εντάσσεται μέσα στο αξιακό πλαίσιο που εμείς εκπροσωπούμε. Αυτό κάνουμε. Και αυτό προσθέτει δυνάμεις, δεν αφαιρεί. Άρα, μια ομιλία που θα ήταν ενωτική και θα δημιουργούσε τις συνθήκες σύνθεσης θα ήταν πιο κοντά σε αυτό που πετύχαμε στον Δήμο Αθηναίων από ότι μια ομιλία η οποία αναφέρεται σε εσωκομματικές τριβές».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024