Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μαστοράκης τα «χώνει» σε Γαβρά και Βαρουφάκη

Ο Μαστοράκης τα «χώνει» σε Γαβρά και Βαρουφάκη

Στον Γαβρά και την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» έκανε σκληρή κριτική ο Νίκος Μαστοράκης

Στον Κώστα Γαβρά και την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» έκανε σφοδρή κριτική ο Νίκος Μαστοράκης μέσω Facebook.

H ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και εισέπραξε διφορούμενα σχόλια από κριτικούς και κοινού χαρακτηρίζεται από τον Μαστοράκη ως «η πιο βαρετή και ανόητη ταινία της χρονίας».

Ο ίδιος μάλιστα δεν διστάζει να κρίνει συνολικά το έργο του Γαβρά, από το «Ζ» και μετά, λέγοντας «Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ηταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα».

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι», είναι η 19η ταινία του Κώστα Γαβρά, και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ:
Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ

Αφόρητη πλήξη εφερε στο φεστιβάλ της Βενετίας ο Γαβράς και το έσχατο low budget πόνημα του με ήρωα έναν ανόητο, φαύλο, μπουφόνο, κάποιον Μπαρουφάκη που ήθελε να γίνει celeb. Η ταινία του Γαβρα (για τον οποίο έχω ακόμη άκρατο θαυμασμό από την εποχή του «Ζ» και μονό γι αυτή την ταινία) εσφαγιάσθη απο τους κριτικούς (σημειώστε, τους μη κομμουνιστές και υστεροαριστερούς) και ίσως κερδίσει το βραβείο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) της πιο βαρετής και ανόητης ταινίας της χρονιάς. Εδώ και χρόνια, κάθε φιλμ του βετεράνου Γαβρά ηταν χειρότερο από το προηγούμενο, φαίνεται όμως ότι έπιασε πάτο με το Μπαρουφάκειο εγχείρημα. Ντρέπομαι που, έστω και περιφερειακά, η ταινία αυτή εφάπτεται της Ελλάδας και επειδή μαθαίνω από τα ΜΜΕ ότι το budget της ήταν μόνο 630,000 ευρώ, θυμάμαι ότι αυτό το ποσόν ακριβώς εισέπραξε ο Γαβράς από τον άθλιο, τότε, υπουργό Παππά ως το «30% του γενικού κόστους.» Προτρέπω τους καλούς εισαγγελείς να ερευνήσουν πώς ακριβώς το «γενικο κοστος» φουσκωθηκε ετσι που να εισπραττει ο Γαβρας τελικά το 100%. Με δεδομένο ότι η ταινία δεν προβάλλει τη χώρα, τον πολιτισμό ή τον τουρισμό, γιατί ο Παππάς βιάστηκε να «χρηματοδοτήσουμε» τον Γαβρά, ελάχιστο χρόνο πριν αποχαιρετίσουν οι Συριζαλήτες την εξουσία;».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024