Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια: Ανασύρουν συνέχεια πτώματα – Το ανατριχιαστικό ηχητικό
«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε απελπισμένος ο ναυτικός στον συνομιλητή του στον ασύρματο, ενώ το στέλεχος της ακτοφυλακής επέμενε να ρωτά αν οι επιβάτες μπορούσαν να βγουν από το σκάφος
Συνολικά 25 πτώματα εντόπισαν οι διασώστες μέσα στις καμπίνες του πλοίο τουρισμού με δύτες που πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Δευτέρα και βυθίστηκε αργότερα το πρωί, ενώ είχε αγκυροβολήσει για να διανυκτερεύσει στα ανοικτά νησιού Σάντα Κρουζ στη νότια Καλιφόρνια.
Αλλοι εννιά άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, και και η ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνεχίζει τις έρευνές της. Ωστόσο, ο Μπιλ Μπράουν, ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, είχε τονίσει νωρίτερα ότι ελάχιστες πιθανότητες θεωρείται ότι υπάρχουν να βρεθούν επιζήσαντες.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια μέχρι στιγμής καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν κυρίως λάτρεις των καταδύσεων που είχαν πάει εκδρομή.
Στο πλοίο επέβαιναν 39 άτομα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Πέντε μέλη του πληρώματος έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν σε κουκέτες, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απόσπασμα του σήματος κινδύνου που εξέπεμψε μέλος του πληρώματος.
«Δεν μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε απελπισμένος ο ναυτικός στον συνομιλητή του στον ασύρματο, ενώ το στέλεχος της ακτοφυλακής επέμενε να ρωτά αν οι επιβάτες μπορούσαν να βγουν από το σκάφος και εάν το πλήρωμα διέθετε πυροσβεστήρες για να σβήσει τις φλόγες. Οι απαντήσεις δεν ακούγονται ευκρινώς.
https://twitter.com/Breaking911/status/1168565515809427456

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442