Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Φόβοι για πάνω από 30 νεκρούς σε φλεγόμενο σκάφος [Εικόνες]

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Φόβοι για πάνω από 30 νεκρούς σε φλεγόμενο σκάφος [Εικόνες]

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, όταν πλοία τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, όταν πλοίo τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Πλοίο στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια τυλίχθηκε στις φλόγες με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς.

Το πυροσβεστικό τμήμα της κομητείας Βεντούρα, με δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο KTLA, έκανε λόγο για τουλάχιστον 34 νεκρούς λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η ακτοφυλακή δεν επιβεβαιώνει κανέναν θάνατο και αναφέρει πως η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείριση διάσωσης από την θάλασσα και τον αέρα.

Το σκάφος χωρητικότητας 46 ατόμων έπιασε φωτιά ενώ έπλεε κοντά στο Platts Harbor στο νησί Santa Cruz. Το πιο τραγικό είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε την ώρα που οι επιβάτες κοιμόντουσαν. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο ακριβής αριθμός των νεκρών είναι άγνωστος αλλά θα είναι μεγάλος.

Το σκάφος το οποίο ονομάζεται Conception, σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε εταιρεία καταδύσεων την Truth Aquatics. Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα την Παρασκευή το βράδυ για το τριήμερο του Labor Day και θα επέστρεφε το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα, η ακτοφυλακή είχε γνωστοποιήσει ότι έσπευδε να συνδράμει μετά από συναγερμό σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια.

«Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρησης διάσωσης μαζί με τη συνδρομή από τοπικούς φορείς για να βοηθήσουν περισσότερα από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών (22.86 μέτρα) κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ» έγραφε στο Twitter.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024