Παπανικολάου: «Και 200 φορές να συνέβαινε θα διαλέγαμε Σλούκα»
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Βραζιλία τονίζοντας πως ακόμα και αν υπήρχε 200 φορές η ίδια κατάσταση πάλι τον Σλούκα θα διάλεγαν όλοι για να εκτελέσει τις κρίσιμες βολές
Συγκεκριμένα ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως ουσιαστικά μεγάλη ευθύνη φέρει το ότι δεν κατάφερε η Ελλάδα να κρατήσει τη διαφορά των 17 πόντων από το πρώτο ημίχρονο.
Φυσικά αναφέρθηκε και στις βολές που βάρεσε ο Σλούκας λέγοντας πως και 200 φορές να υπήρχε η ίδια κατάσταση πάλι τον Σλούκα θα εμπιστεύονταν όλοι.
Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου:
Για το ματς: «Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν τα τελευταία 3′ του πρώτου ημιχρόνου. Από το +17 πήγαμε στο +10. Σε τόσο σημαντικά παιχνίδια η διαφορά των 7 πόντων είναι μεγάλη. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 49 πόντους. Αυτό τα λέει όλα. Θέλουμε να είμαστε μια αμυντική ομάδα. Στο τέλος φτάσαμε σε μια κατάσταση. Άλλες 200 φορές να είχαμε αυτή την κατάσταση, τον Κώστα θα διαλέγαμε για τις βολές. Αστόχησε, έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε».
Για την αλλαγή στο δεύτερο μέρος: «Δεν βγήκαμε στο παρκέ με την ίδια πίστη στο παιχνίδι, όπως είχαμε στο ξεκίνημα. Βέβαια, δεν υπάρχει δικαιολογία. Η διαφορά των 17 πόντων μας έκανε κακό. όταν κερδίζεις με +17, αν είσαι καλή ομάδα πρέπει να τελειώσεις το ημίχρονο στο +20 και όχι στο +10».
Για το αν φάνηκαν αδυναμίες της ομάδας: «Δεν υπάρχει τέλεια ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί και να παλέψουμε. Δεν νομίζω πως έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε κάτι άλλο. Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
LIVE: Βιλερμπάν – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Βιλερμπάν – Ολυμπιακός για την 35η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Βίνσεντ Κομπανί αναφέρθηκε στον τραυματισμό του διεθνή Άγγλου επιθετικού και στα πλάνα του για το ματς (7/4) του Champions League
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ της Super League κόντρα στην ΑΕΚ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το σύνθημα για την ομάδα του, λέγοντας πως έχει προετοιμαστεί καλά όλο αυτό το διάστημα.