Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φώφη πήρε το όπλο της: «Οποιος θέλει ας με αμφισβητήσει στο Κίνημα Αλλαγής»

Η Φώφη πήρε το όπλο της: «Οποιος θέλει ας με αμφισβητήσει στο Κίνημα Αλλαγής»

Η Φώφη Γεννηματά έριξε το γάντι σε όσους δείχνουν να την αμφισβητούν, «δείχνοντας» προς τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Παπανδρέου

Όποιος θέλει μπορεί να έλθει στο Κίνημα Αλλαγής και να θέσει θέμα νέας εκλογής. Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το γάντι της αμφισβήτησης που εκτιμάται ότι έκρυβαν οι τοποθετήσεις του Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Παπανδρέου για επιστροφή στο ΠαΣοΚ. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επί της ουσίας έριξε το γάντι σε όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το κάνουν ευθέως.

«Κανείς δεν θα  «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν  να χρησιμοποιήσει  το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης»,τόνισε στην ομιλία της για την 45η επέτειο της ίδρυσης του ΠαΣοΚ.

Σκληρή επίθεση

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε αυτούς που όπως είπε « ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του με μερικά χρόνια καθυστέρηση»και επεσήμανε με έμφαση:  «Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο».

 «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται , δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια» κατέληξε

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται , δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια», τόνισε και κατέστησε σαφές ότι «η όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας».

Αποτίμηση εκλογών

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στο εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε ότι οι κάλπες «είχαν πολλά μηνύματα». «Το πολιτικό μόρφωμα των  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τόνισε, «πασπαλισμένο με λίγη αστερόσκονη Παπανδρεϊσμού από κακέκτυπο μιμητισμό του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε επιτέλους στην αντιπολίτευση.

Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Η περίφημη Κυβερνώσα αριστερά δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα!»

Τα σενάρια συνεργασίας

Αναφερόμενη στα σενάρια περί προοδευτικών συνεργασιών τόνισε ότι «οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα».

Σε ότι αφορά τέλος την πίεση που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από τον Αλέξη Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε: «Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμηθεί τον προκάτοχό του στην επιχείρηση λεηλάτησης της Κεντροαριστεράς, τα βαρίδια της νεοφιλελεύθερης συνείδησής του και τα ακραία βαρίδια του κόμματός του, σύντομα θα τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Τα αρνητικά δείγματα είναι ήδη ορατά».

Ολόκληρη η ομιλία

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου σήμερα, 45 χρόνια από τη γέννηση του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσω ως εξής:

«Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ’ άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.

Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. 

Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο Λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της Χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες». 

Δεν είναι δικά μου λόγια. Είναι λόγια 45 ετών, που αποδεικνύουν πως η γνήσια έκφραση του προοδευτικού χώρου δεν παλιώνει, δεν ξεπερνιέται, δεν αντικαθίσταται!

Είναι τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως καταγράφηκαν στην Ιστορική Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974!

Είναι τα λόγια που μας εκφράζουν όλους, που διαμόρφωσαν την πολιτική συνείδηση του Έλληνα Δημοκράτη Πολίτη!

Είναι η αρχή της γιγάντωσης του χώρου που μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε μια ισχυρή, σύγχρονη, εξωστρεφή χώρα, με αδιαπραγμάτευτη εθνική ανεξαρτησία αλλά και αυτοπεποίθηση στις πολιτικές επαφές  της με τον δυτικό κόσμο.

Σήμερα τιμούμε την μνήμη του ιδρυτή μας, του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.

Τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τις μάχες μαζί του και δεν είναι σήμερα μαζί μας.

Τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Σάκη Πεπονή, τον Γιάννη Αλευρά, τον Πέτρο Μόραλη.

Αλλά και τους χιλιάδες αγωνιστές, τα στελέχη, τα μέλη, τους απλούς συντρόφους που έκαναν πράξη τις ιδέες και τα οράματα της Αλλαγής.

Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μπήκε σε κάθε σπίτι, σε κάθε καρδιά και δημιούργησε τον χώρο που έμελλε να αποτελέσει την κοινωνική πλειοψηφία της σύγχρονης Ελλάδας!

Αυτά οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου!

Αυτή είναι η πολιτική μας παρακαταθήκη! Με αυτά τα εφόδια  προχωράμε στο Κίνημα Αλλαγής.

Όπως κι εκείνος έτσι και όλοι εμείς τολμήσαμε όταν έπρεπε και πήγαμε μπροστά.

Με πίστη στις διαχρονικές αξίες και τις αρχές της παράταξης. Με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη πορεία.

Με νέα οράματα, νέες  προτάσεις και νέους ανθρώπους στο προσκήνιο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της  ΜΑΧΗΣ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Έχει την δική της μεγάλη σημασία η παρουσία μας εδώ στην Λάρισα, στον Θεσσαλικό κάμπο, στην καρδιά της Ελλάδας.

Γιατί ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έφερε στην πρώτη γραμμή την αγρότισσα και τον αγρότη, που πίστεψε στην σημασία του πρωτογενή τομέα για την χώρα.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση, έθεσε ένα στόχο: να ζωντανέψει η ξεχασμένη Ελλάδα και υλοποίησε πολιτικές ολοκληρωμένης ανάπτυξης της υπαίθρου.

Άλλαξε ριζικά την ζωή των ανθρώπων στην Ελληνική Περιφέρεια.

Δημιούργησε υποδομές, το ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, σχολεία και  Πανεπιστήμια.

Έκανε πράξη την Αποκέντρωση με τολμηρά βήματα.

Έδωσε νέα πνοή στην ύπαιθρο,  βελτίωσε την ποιότητα ζωής.

Οι πολίτες στην Περιφέρεια έπαψαν να είναι β΄ κατηγορίας, άρχισαν να έχουν καλύτερη ζωή.

Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Την καθιέρωση του ΟΓΑ για πρώτη φορά ,που έδωσε αξιοπρεπή ασφάλιση και σύνταξη στις αγρότισσες και τους αγρότες.
  • Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, μια καινοτόμα ιδέα που αποτέλεσε την βάση για τα σημερινά  χρηματοδοτικά Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Την αξιοποίηση της  Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που κράτησε την ύπαιθρο και τους κατοίκους της όρθιους, μέσα στην κρίση των τελευταίων 10 ετών.
  • Την στήριξη των εξαγωγών και την βελτίωση της συνολικής συνεισφοράς και «παρουσίας» στην οικονομική ζωή του αγροδιατροφικού τομέα της χώρα.
  • Τις πολιτικές προστασίας των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, του δασικού πλούτου, του νερού, του περιβάλλοντος , των παραδοσιακών οικισμών, τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Το αποτύπωμα αυτής της προσπάθειας είναι ορατό και δεν είναι τυχαίο ότι η ύπαιθρος μας το πιστώνει, οι αγρότισσες και οι αγρότες αναγνωρίζουν την προσφορά μας.

Όμως και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα δεν μένουμε στην προσφορά μας στο «χθες».

Με το Πρόγραμμά μας, το «Σχέδιο Ελλάδα» στοχεύουμε στο νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά  της, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Την ώρα που άλλοι αναζητούν την «σωτηρία» μόνο από τους ξένους, την ώρα που άλλοι πελαγοδρομούν μέσα στις αντιφάσεις τους, εμείς έχουμε σχέδιο και εμπειρία για να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις της χώρας για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση.

Η πρωτογενής παραγωγή είναι  βασικός πυλώνας στο σχέδιό μας και σχεδιάζουμε πολιτικές για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις:

  • Στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης τροφίμων κατά 70% ως το 2050.
  • Στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που πρέπει να αντιμετωπισθούν με αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και την αντίστοιχη χρήση μεθόδων παραγωγής.
  • Στην 4ηβιομηχανική επανάσταση με την χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής και της «γεωργίας ακριβείας» .
  • Στην μείωση των ανισοτήτων και την δίκαιη κατανομή των εισοδημάτων για τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, τον ψαρά, τον ενεργό αγρότη στην αλυσίδα αξίας  των τελικών προϊόντων από την μεταποίηση και τις εξαγωγές.

Από μια αγροτική παραγωγή με βάση την ποσότητα, να περάσουμε σε μια παραγωγή ποιοτικών τροφίμων και προϊόντων με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.

Με πολιτικές που θα κρατήσουν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Που θα δώσουν κίνητρα σε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Με μικρές και μεσαίες σύγχρονες ποιοτικές μονάδες, αλλά και συνεργασίες μέσα από συνεργατικά σχήματα με νέες αντιλήψεις.

Για να το πετύχουμε δεσμευόμαστε σε 6 άμεσα μέτρα:

1)      Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, για τα «εθνικά μας προϊόντα» (Γαλακτοκομικά/Κηπευτικά/ Κρασί/ Λάδι/ Βαμβάκι/ Κτηνοτροφικά προϊόντα/ ψαρικά).

Συνδέουμε την ποιοτική παραγωγή με την μεταποιητική βιομηχανία και τις  εξαγωγές, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα.

2)      Κίνητρα για την ενασχόληση νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή.

  • Με μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%
  • Με καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
  • Με αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
  • Με παραχωρήσεις δημόσιας γης για την αξιοποίησή της από νέους παραγωγούς και συλλογικότητες παραγωγής.

3)      Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.

  • Μείωση φορολογίας και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ, για αγρότες οργανωμένους σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών. Τους ενισχύουμε για να παρέμβουν τόσο στην προμήθεια εφοδίων, όσο και στην εμπορία των προϊόντων.
  • Καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου.

4)      Αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των καταστροφών.

5)      Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

6)      Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών,  για να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο «ράφι».

Ξέρουμε  πως να μετατρέψουμε την ελληνική ύπαιθρο σε «χώρο για να ζεις, χώρο για να επιχειρείς».

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Κάποιοι  ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του.  Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο  ποσοστό.

Κάποιοι  ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. 

Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται , δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια.

Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας.

Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Αλλαγή γίνεται ξανά συνώνυμο της επιβίωσης και ανάπτυξης του Έθνους.

Στο μεταίχμιο των ιστορικών κύκλων, πάντοτε πρωτοπορεί η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της χώρας.

Είτε με τον συνταγματικό πατριωτισμό της 3ης Σεπτέμβρη του 1843, είτε με τον εκσυγχρονισμό του Χαρίλαου Τρικούπη.

Είτε με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και την εθνική ολοκλήρωση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Είτε με τον δημοκρατικό και προοδευτικό αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου, είτε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

Πάντοτε στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Νιώθουμε βαριά στους ώμους μας την κληρονομιά αυτής της ιστορικής διαδρομής και έχουμε βαθύ το αίσθημα της πατριωτικής ευθύνης.

Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα αυτή την πλούσια κληρονομιά.

Αλλά και δεν φοβόμαστε ακούγοντας ηχηρά τη βουή  των επερχόμενων γεγονότων, να χαράξουμε νέους δρόμους. Έχω ισχυρή πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθώ,  θα επέλεγε ο ιστορικός ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο μιας νέας εποχής.

Δεν υπερασπιζόμαστε την διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα, αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους.

Κανείς δεν θα  «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν  να χρησιμοποιήσει  το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις.

Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης.

Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης .

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές είχαν πολλά μηνύματα. 

Το πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πασπαλισμένο με λίγη αστερόσκονη Παπανδρεϊσμού από κακέκτυπο μιμητισμό του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε επιτέλους στην αντιπολίτευση. 

Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Η περίφημη Κυβερνώσα αριστερά δοκιμάστηκε και απέτυχε.

Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα!

Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια. 

Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον «Πολακισμό». 

Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα. 

Ήσασταν  ο Βοσκός κ Τσίπρα, που μετά από τόσες εξαπατήσεις, στο τέλος αφήσατε ανοιχτό το δρόμο στον Λύκο, τον Λύκο της δεξιάς και της συντήρησης!

Οι παλινωδίες, τα ψέματα, η αναποτελεσματικότητα , η ανικανότητα και η εξυπηρέτηση συμφερόντων από  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσαν  λευκή επιταγή στη  Νέα Δημοκρατία. 

Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμηθεί τον προκάτοχό του στην επιχείρηση λεηλάτησης της Κεντροαριστεράς, τα βαρίδια της νεοφιλελεύθερης συνείδησής του και τα ακραία βαρίδια του κόμματός του, σύντομα θα τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα! Τα αρνητικά δείγματα είναι ήδη ορατά. 

Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνθηκαν στην κρίση που έφερε η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή – για την οποία δεν μιλούν ποτέ Τσίπρας και Μητσοτάκης,   δεν θα απαλειφθούν με τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και  τις οριζόντιες ελαφρύνσεις . Πολιτική που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ που κρατά υψηλά τα πλεονάσματα. Τα δημοσιονομικά περιθώρια που με αίμα εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός Λαός, θα τελειώσουν πριν περάσει ο μήνας του μέλιτος για την  Κυβέρνηση. 

Και τότε θα φανεί αν με το σήριαλ «Νόμος και Τάξη», ή με την ταινία «Ο Δεξιός που ντρέπεται να το δείξει» θα καταφέρει η Κυβέρνηση  να δώσει τροχιά ανάπτυξης στη χώρα! 

Τότε θα φανεί  πόσο εύπεπτες για την εκλογική και κομματική βάση της ΝΔ θα είναι οι απευθείας αναθέσεις σε τεχνοκράτες και κομματικές μεταγραφές, θέσεις ευθύνης της εξουσίας. 

Πως θα αντιδράσουν τώρα που φάνηκε ότι η επίκληση στην αριστεία δεν ήταν παρά λόγια του αέρα. Διορισμός χωρίς πτυχίο με τροπολογία πλυντήριο.  «Άριστη διαδικασία». 

Τότε θα φανεί  αν η επιχειρούμενη απολιτίκ προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων είναι απλά ανώριμη πολιτικά και επιφανειακή απόφαση, ή ένας φερετζές εφαρμογής μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής , σε βάρος της κοινωνικής συνοχής. 

Κύριε Μητσοτάκη, θα μας βρείτε συστηματικά απέναντι, στην προσπάθειά σας να περάσετε με ψιλά γράμματα ένα νέο συμβόλαιο με τις επιχειρηματικές και μιντιακές ελίτ που σας αγιογραφούν!

Θα μας έχετε συστηματικά απέναντι σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία που θίγει  τη δημοκρατική λειτουργία , που  αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς, που  παραχωρεί αρμοδιότητες της πολιτικής στα οικονομικά λόμπι. 

Φίλες και Φίλοι,

Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα που «γέννησε η κρίση», δεν αποτελεί μια περιστασιακή επιλογή.

Είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα  και στο μέλλον, τις παρακαταθήκες, την ιστορική διαδρομή, την προσφορά της παράταξής μας.

  • Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευσή και υπερασπίζουμε  τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από την Βουλή.
  • Υπερβαίνουμε τον «εμφυλιοπολεμικό διχασμό» που προτείνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική της Εθνικής Συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Εκφράζουμε τον σύγχρονο πατριωτισμό, υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, Θα είμαστε σταθερά απέναντι σε νέες παραχωρήσεις.
  • Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση  για την έξοδο από την κρίση, με το σχέδιο Ελλάδα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Με συγκεκριμένες πολιτικές και  στοχευμένες προτάσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις συνέπειές του στην οικονομία, την εργασία, την δημοκρατία.
  • Με  προτάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, της υπογεννητικότητας, την ενίσχυση της οικογένειας.
  • Με στόχο να κρατήσουμε την νέα γενιά στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όσοι έφυγαν. Να έχουν τα νέα παιδιά προοπτική στον τόπο τους για καλύτερη ζωή.

Και βέβαια

  • Είμαστε εμείς που αγωνιζόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες για μια άλλη Ευρώπη, απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Αυτός είναι ο δικός μας  δρόμος.

Ανοίγουμε  διάλογο με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα , για τις σύγχρονες απαντήσεις και λύσεις για το κράτος, το κοινωνικό κράτος, την εκπαίδευση, τους θεσμούς , τις προϋποθέσεις ανάκτησης της πολιτικής και ιδεολογικής δύναμης μας, τις νέες ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις  στον κόσμο και τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας.

Διάλογος που θα οδηγήσει στην Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη τον Νοέμβριο, για την «Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21 ου  αιώνα».

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

 

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε η σύγχρονη Κεντροαριστερά. Ο  μοναδικός πλέον προοδευτικός πόλος στην πολιτική, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού.

Είμαστε η έκφραση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.

Είναι η ώρα να ξανασυναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες. Με τους μη προνομιούχους Έλληνες.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του. 

Τέρμα στη φοβικότητα και τον ετεροκαθορισμό!

Τέρμα στην εσωστρέφεια και την αέναη ενδοσκόπηση!

Η κοινωνία χρειάζεται δυναμική εκπροσώπηση!

Απαιτεί έλεγχο της Κυβέρνησης, πολιτικές με έμπνευση!

Χρειάζεται πίσω την χαμένη της υπερηφάνεια!

Χρειάζεται ένα ανανεωμένο κοινωνικό συμβόλαιο!

Χρειάζεται εμάς, εσάς, σύντροφοι και συντρόφισσες, που δεν εξαπατηθήκατε από ευχολόγια και λαϊκισμό! Που δεν λοξοκοιτάξατε σε κυβερνητικές θέσεις με αντάλλαγμα την ψυχή σας. 

Και κάθε μέρα που περνά θα είμαστε το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής , το αυθεντικό δικό αποκούμπι της κοινωνίας. Τέλος τα υποκατάστατα!

Σεβασμό στην ιστορία και το βλέμμα στο μέλλον. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024