Μπορεί η γαλλική φίρμα να έχει δηλώσει επανειλημμένως πει ότι δεν ενδιαφέρεται -πια- για τα ρεκόρ ταχύτητας, δεν αντιστάθηκε όμως για πολύ στον πειρασμό να επιδιώξει και να κατοχυρώσει ένα ακόμα ιστορικό υψηλό… ταχύτητας και με σαφείς προοπτικές παραγωγής.


Το νέο ρεκόρ το οποίο ανέρχεται στο ομολογουμένως δυσθεώρητο μέγεθος ταχύτητας των 490,484 χλμ./ώρα επετεύχθη από ένα ειδικά μετασκευασμένο για το συγκεκριμένο σκοπό προπαραγωγής πρωτότυπο της Chiron Sport στη διάσημη γερμανική πίστα Ehra-Lessien.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από τη γερμανική TUV, ενώ οι πρώτες συστάσεις της Bugatti αναφέρουν ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης έκδοσης χρειάστηκε έξι μήνες και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ιταλό κατασκευαστή Dallara o ο οποίος επιμελήθηκε τις τροποποιήσεις στο πλαίσιο.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αναβαθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο αεροδυναμικό kit της Chiron Sport η οποία στη συγκεκριμένη εκδοχή της έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 25 εκ. χάρη στον ανασχεδιασμό του πίσω τμήματος το οποίο έχει αποχωριστεί το αερόφρενο προς όφελος της βελτίωσης του αεροδυναμικού συντελεστή.

Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, έχει τοποθετηθεί ένα εξαιρετικά σοφιστικέ σύστημα ελέγχου της ανάρτησης με τεχνολογία laser το οποίο ρυθμίζει αυτομάτως την απόσταση από το έδαφος.

Ανασχεδιασμένο είναι και το σύστημα εξαγωγής το οποίο παραπέμπει στην πρόσφατη EB110 Centodieci και έχει σχεδιαστεί με την λογική οι εξατμίσεις να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο μακριά από το πίσω τμήμα προκειμένου να διαταράσσουν τη ροή αέρα πάνω από τις επιφάνειες του επιβλητικού supercar.

Από την EB110 Centodieci προέρχεται και η εκδοχή του τετραπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 8,0 λίτρων ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 1.600 ίππους και συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Τυπικά, το συγκεκριμένο ρεκόρ δεν εξασφαλίζει στην Bugatti την ανάκτηση του τίτλου του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο το οποίο κατέχει το Koenigsegg Agera RS με ταχύτητα 446,97 χλμ./ώρα με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη έκδοση της Chiron Sport δεν συγκαταλέγεται στα αυτοκίνητα παραγωγής χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας