Με την… κρυάδα έμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έλαβαν στα χέρια τους την επιστολή μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναφορικά με τη «συνδρομή» στο κόμμα, αλλά και το θέμα των επιστημονικών συνεργατών.

Στην πρώτη συνεδρίαση των «86» λίγο μετά τις εκλογές, όπως είχε γίνει γνωστό, το θέμα που είχε κυριαρχήσει και είχε ανεβάσει το θερμόμετρο στο κόκκινο ήταν η παραχώρηση των επιστημονικών συνεργατών στο κόμμα, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλουν κάθε μήνα οι βουλευτές.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας που έχουν υπογράψει, θα πρέπει να παρακρατάται το 40% που είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: 20% που είναι η πάγια παρακράτηση μέσω της Βουλής + 20% που πρέπει να αποδίδουν οι ίδιοι οι βουλευτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας έφτασε χθες στα χέρια των βουλευτών και… τους άφησε στα «κρύα του λουτρού».

Οι μόνοι που χαμογέλασαν ήταν οι βουλευτές της περιφέρειας, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προβλέπεται μόνο για αυτούς έκπτωση 300 ευρώ (κατέβαλαν 600 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ και 400 ευρώ μηνιαίως για την αλληλεγγύη).

Από την άλλη πλευρά, χίλια ευρώ οικονομική ενίσχυση θα εξακολουθούν να δίνουν οι βουλευτές της Αττικής, της Α΄ και της Β΄ Θεσσαλονίκης και της Επικρατείας, καθώς σε αυτούς δεν υπολογίστηκε καμία μεταβολή.

Όσον αφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για παρερμηνείες και αλλαγές.

Στην επιστολή αναφέρεται πως θα συνεχιστεί «η διάθεση στο κόμμα της μίας από τις δυο θέσεις επιστημονικών συνεργατών και της μίας από τις τρεις αποσπασμένων, που δικαιούται κάθε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας».

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην επιστολή προς τους βουλευτές πως «είναι γνωστά τα δεσμευτικά όρια που θέτουν οι πόροι του κόμματος» και τονίζεται η «αναγκαιότητα αξιοποίησης ενός ορισμένου αριθμού συνεργατών», συμπληρώνοντας πως τα «οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά λόγω της υπαγωγής αυτού του κρίσιμου δυναμικού στην υπηρεσία της συλλογικής πολιτικής δράσης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο