Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Πλεύρης στο One Channel: Δεκτικοί στους πρόσφυγες, αποτρεπτικοί στους οικονομικούς μετανάστες

Θ. Πλεύρης στο One Channel: Δεκτικοί στους πρόσφυγες, αποτρεπτικοί στους οικονομικούς μετανάστες

Για το μεταναστευτικό, τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή One Talk ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και δικηγόρος, Θάνος Πλεύρης.

Για το μεταναστευτικό, τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή One Talk ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και δικηγόρος, Θάνος Πλεύρης.

«Είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που έχει να κάνει και με πρόσφυγες και με μετανάστες. Οι μεν που χρήζουν προστασίας, οι δε οικονομικοί μετανάστες, που εκμεταλλευόμενοι την προσφυγική κρίση, ενώ δεν πληρούν προϋποθέσεις να πάρουν άσυλο, όπως έχει ξεκαθαρίσει η Ευρώπη, έρχονται» είπε σχετικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό και πρόσθεσε πως «είναι λανθασμένες οι αποσπασματικές πολιτικές. Μεταφέρουν το πρόβλημα από τη μία χώρα στην άλλη. Πρέπει να υπάρχουν ποσοστώσεις. Αν επιμεριστεί είναι πολύ μικρότερο ως πρόβλημα. Από το να υπάρχουν θύλακες που λένε ‘’εγώ δεν δέχομαι πρόσφυγες ή μετανάστες».

Για το θέμα εκτιμά ότι και η Ελλάδα έχει κάποιες ευθύνες. «Σφάλλουμε στην καθυστέρηση εξέτασης του ασύλου. Αν εξεταστούν γρήγορα, οι άνθρωποι αυτοί απεγκλωβίζονται. Η εθνότητα βοηθάει στη διάκριση προσφύγων και μεταναστών. Η δυσκολία είναι με τους Άραβες για παράδειγμα. Στα δικαστήρια, ξέρουμε μεταφραστές όσοι είμαστε δικηγόροι, που μόλις ακούσουν, καταλαβαίνουν από πού προέρχεται ο καθένας» επεσήμανε και αναφέρθηκε στους Έλληνες μετανάστες. «Οι Έλληνες πήγαιναν σε χώρες που είχαν ανοιχτά σύνορα και οι χώρες αυτές ήθελαν μεταναστευτικό δυναμικό. Επιπλέον, πήγαιναν κυρίως, συντονισμένα». «Πρέπει να είμαστε δεκτικοί στους πρόσφυγες, αλλά αποτρεπτικοί σε όσους έρχονται για οικονομικούς λόγους» κατέληξε.

Aκόμα, ο κ. Πλεύρης μίλησε για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ. «Η καγκελάριος είδε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην είναι επαίτης. Ζητήσαμε επενδύσεις. Καλέσαμε επιχειρήσεις να έρθουν να επενδύσουν. Μιλήσαμε για σημαντικά πράγματα στην Γερμανία. Δεν πήγαμε με λίστα αιτημάτων. Όχι μόνο στους Γερμανούς, αλλά γενικά, εμείς είπαμε ότι θα κάνομε πρώτα τη δουλειά μας και αφού δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και αποδοτικοί, ύστερα θα ζητήσουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε και πρέπει. Η ΝΔ προσπαθεί να υπάρξει και πάλι μια κανονικότητα στην χώρα» τόνισε. «O Κυριάκος Μητσοτάκης εκπλήσσει με έναν διαφορετικό τρόπο. Γιατί κάνει περισσότερα από όσα είχε πει», σημείωσε για τον πρωθυπουργό.

Φυσικά, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωτερικές του διεργασίες. «Ψηφίζεται και από κόσμο που δεν ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος. Περίμενα από έναν άνθρωπο στην ηλικία μου και ο οποίος δεν αμφισβητείται στο χώρο που βρίσκεται, μια πιο ανοιχτή διαδικασία, ώστε να ψηφίσουν και άτομα που δεν ήταν μέλη του Συνασπισμού του 3-4%. Για κάποιο λόγο φοβάται τις ανοιχτές διαδικασίες ο κ. Τσίπρας» υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης και συμπλήρωσε πως «θα ήθελε μια εκλογή τύπου Τσαουσέσκου, με ποσοστά 97-98%, επειδή προέρχεται και από αντιλήψεις του στυλ του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αλλά είναι προσβλητικό προς τον κόσμο ότι έχει το κύρος του ηγέτη και δεν χρειάζεται να πάει στη βάση, είναι απαράδεκτο. Έχει σοβαρό ποσοστό. Ένας τέτοιος ηγέτης θα έπρεπε να εντάξει κόσμο στην διαδικασία».

Τέλος είπε πως «μ’ αρέσει η ιδεολογική μάχη. Να μη μένουμε στα τετριμμένα. Και παρότι λένε ότι φθίνουν οι ιδεολογίες και οδηγούμαστε σε πιο πρακτικές και ρεαλιστικές πολιτικές, τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά πάντα θα υπάρχουν στην πολιτική διαμάχη».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024