Φωτογραφίες: Automedia

O φωτογραφικός φακός συνέλαβε την υπό εξέλιξη ανανεωμένη εκδοχή του Q5 η οποία πλην των αισθητικών και εξοπλιστικών αναβαθμίσεων αναμένεται να εντάξει στο οπλοστάσιό της νέα σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητά της.

Σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές της διαφοροποιήσεις, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι η γρίλια έχει αντικατασταθεί με μια νέα κυψελοειδούς μοτίβου, οι προφυλακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί θυμίζοντας τους αντίστοιχους του Q3 ενώ στις αλλαγές διακρίνονται επίσης τα ξαναγραμμένα πλευρικά τμήματα και τα νέα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό τoυ Q5 αναμένεται να υιοθετήσει τον πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών ο οποίος θα συνδυάζεται με το δίδυμο οθονών στην κεντρική κονσόλα που συναντάμε στα νέοτερα Audi που φιλοξενεί το infotainment και τα χειριστήρια του κλιματισμού δίνοντας μια απολύτως ψηφιακή και high-end εικόνα στο ταμπλό.

Kυρίαρχο ρόλο στην γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Q5 θα διαδραματίσει η ήπια υβριδική τεχνολογία με το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 12 ή 48 Volt, αναλόγως την έκδοση, το οποίο αναμένεται να αποτελεί κοινό παρονομαστή της πλειονότητας των εκδόσεών του.

Σε αυτές αναμένεται να περιληφθούν η έκδοση 40 TFSI με βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων επικουρούμενο από ήπια υβριδική τεχνολογία, με απόδοση 190 ίππων καθώς και η επίσης ήπιας υβριδικής λογικής 45 TFSΙ με ισχύ 245 ίππων. Το υβριδικό χρίσμα αναμένεται να λάβει και το ήδη γνωστό diesel μοτέρ των 2,0 λίτρων των 190 ίππων βελτιώνοντας την αποδοτικότητά του.

Όλοι οι κινητήρες αναμένεται να συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα έλευσής του, το ανανεωμένο Q5 αναμένεται από τα μέσα του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο