Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναντολού : Ερντογάν και Τραμπ συμφώνησαν για τη ΒΑ Συρία

Αναντολού : Ερντογάν και Τραμπ συμφώνησαν για τη ΒΑ Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως κλείστηκε συμφωνία ανάμεσα στη δική του κυβέρνηση και αυτήν του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ώστε μεταξύ άλλων να προστατευθούν οι άμαχοι στην περιοχή Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δημιουργία «ασφαλούς ζώνης»

Εξάλλου, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η συμφωνία που κλείστηκε ανάμεσα στη δική του κυβέρνηση και αυτή του Τραμπ για τη βορειοανατολική Συρία αποτελεί καλό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί «ασφαλής ζώνη» εκεί και ότι η Aγκυρα δεν θα επιτρέψει να καθυστερήσει η εφαρμογή της, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

Κατά το ίδιο δίκτυο, ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, πως επισήμανε στον ρώσο πρόεδρο ότι τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και ότι η διαδικασία με τις ΗΠΑ πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024