Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Δώνης: «Δεν την φοβάμαι φέτος την ομάδα»

Γιώργος Δώνης: «Δεν την φοβάμαι φέτος την ομάδα»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για το ματς με τον ΟΦΗ και έκανε αναφορά στο θέμα με τον Χατζηγιοβάνη, στις μεταγραφές, στο VAR αλλά και στην πρεμιέρα με την Λαμία δείχνοντας σιγουριά για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ματς με τον ΟΦΗ και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας των «πράσινων».

Για το θέμα με τον Χατζηγιοβάνη και την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του, τις μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν αλλά και το τι δεν πήγε καλά στην πρεμιέρα με την Λαμία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για την υπόθεση Χατζηγιοβάνη, την τρίτη αλλαγή και γιατί δεν έπαιξε στην πρεμιέρα με την Λαμία:  «Κι εγώ σαν άνθρωπος και η ομάδα, δεν έχει τη λογική ποτέ να τιμωρεί τους παίκτες. Δεν υπάρχει κανένα είδος τιμωρίας. Εμείς σε ό,τι κάνουμε θα πρέπει να προστατεύουμε τα συμφέροντα του συλλόγου. Το τι θα γίνει με τον Χατζηγιοβάνη είναι ένα σίριαλ που κρατάει όλο το καλοκαίρι. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις για το αν θα ανανεώσει ή δεν θα ανανεώσει. Ούτε επίσης μπορώ να μπω στη λογική το τι απόφαση θα πάρει και ο Χατζηγιοβάνης.

Είναι δυο οι πλευρές. Από τη μια ο Παναθηναϊκός έχει την πρόθεση να κρατήσει τον παίκτη, από την άλλη μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν ο Τάσος θέλει να μείνει ή θέλει να φύγει από την ομάδα. Ξέρετε ότι όταν γίνονται διαπραγματεύσεις πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Εγώ δεν έχω ακούσει από τον Τάσο να λέει «εγώ θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό». Αν ο Τάσος μείνει στον Παναθηναϊκό και δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, τον Δεκέμβριο μπορεί να υπογράψει αλλού και να φύγει ελεύθερος και αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο για την ομάδα.

Όσο για τη Λαμία, όπως θυμόσαστε όλοι και με την Ξάνθη ο Χατζηγιοβάνης δεν είχε αγωνιστεί γιατί είχε πρόβλημα τραυματισμού. Είχε χάσει και κάποιες προπονήσεις και για αυτό έμεινε στον πάγκο. Αν δεν υπολογιζόταν ο Χατζηγιοβάνης και υπήρχε μια άλλη λογική, δεν θα έπαιζε ούτε στα φιλικά παιχνίδια. Δεν μπορώ εγώ να ετοιμάζω μια ομάδα και να έχω τον Χατζηγιοβάνη βασικό και αυτός ξαφνικά να είναι εκτός ενδεκάδας. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εμείς με τον τρόπο που παίζουμε έχετε διαπιστώσει ότι βάζουμε πολλούς παίκτες ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Μπορεί να είναι ο φορ μας, τα δυο οκτάρια, ακόμα και μπακ.

Σε ένα παιχνίδι με οργανωμένη άμυνα όπως της Λαμίας, αν θα δει κάποιος είχαμε έξι παίκτες ανάμεσα στις γραμμές. Όταν είχα αποφασίσει να κάνω τις δυο αλλαγές, θα έπρεπε να βγάλω τον Κολοβό και να βάλω τον Χατζηγιοβάνη. Ο Κολοβός είναι ένας παίκτης πιο κοντά στο γκολ, οπότε προτίμησα να τον κρατήσω μέσα»

Για τον Σένκεφελντ: «Ήταν πάντα μέσα στις λύσεις μας. Κοιτάζουμε οι παίκτες να ταιριάζουν στα πλαίσια της ομάδας, αγωνιστικά και οικονομικά. Δεν ήταν εύκολη η διαδικασία, κάνουμε το καλύτερο με τα λεφτά που έχουμε».

Για τις υπόλοιπες θέσεις ενίσχυσης: «Όταν έχεις περισσότερα χρήματα μπορείς να πάρεις παίτκες που άμεσα σε αλλάζουν επίπεδο. Θα εξαρτηθούν πολλά από το τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν υπολογίζονται. Πάνω σε αυτό θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μετά. Αν τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, τα θέλω μας είναι κεντρικός αμυντικός, ένας φορ κοντά στον Μακέντα και ένας αμυντικός χαφ, θα δούμε, γιατί πιστεύω ότι και ο Νούνες μπορεί να μας δώσει λύσεις εκεί».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Η δική μας δουλειά είναι να μελετάμε τον αντίπαλο, να βλέπουμε τα δυνατά του σημεία, πως θα μας αντιμετωπίσει. Είναι διαφορετικός ο ΟΦΗ από την Λαμία που το περιμέναμε να παίξει έτσι, 20-25 μέτρα από την περιοχή, 5-4-1. Σε ένα κακό γήπεδο είχαμε υπομονή, αλλά δεν γίναμε απειλητικοί. Ο ΟΦΗ έπαιξε στα ίσια τον Άρη, προσπαθεί να έχει κατοχή, να χτίσει τις επιθέσεις του. Ήταν ανοιχτό ματς με τον Άρη. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι αν κρίνουμε από όσα είδαμε στο Χαριλάου».

Για όσα δεν βγήκαν επιθετικά στην Λαμία: «Κάποια βασικά στοιχεία υπήρχαν που έχουμε δουλέψει. Βάλαμε πολλούς παίκτες στις ζώνες. Μας έλειπε, ναι μεν είχαμε την υπομονή, η ποιοτική πάσα ανάμεσα στις γραμμές. Ήταν λίγες οι περιπτώσεις. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις που βάλαμε κοντά την μπάλα στην εστία, δεν είχαμε τις ποιοτικές ενέργειες να γίνουμε επικίνδυνοι. Δεν είχαμε και καλό τέμπο λόγω του γηπέδου.

Δεν είχαμε τις ενέργειες, είτε από συνδυασμό, είτε από κάθετες, να σπάσουμε τον αντίπαλο. Στο πρώτο είχαμε κάποιες συνεργασίες αλλά δεν ήμασταν επικίνδυνοι. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν χειρότεροι. Δεν είχαμε την ίδια ένταση, ώστε να πάρουμε το ματς. Σαν να είχαμε αδειάσει».

Λίγες ήταν οι ομάδες πέρυσι που έπαιξαν με 5-4-1 και man to man. Σίγουρα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κλείνουν οι χώροι και πρέπει να βρεις λύσεις. Είδα δύο παιχνίδια Premier League και είπα στους παίκτες μου, όταν περιορίζονται οι χώροι δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν το γήπεδο είναι κακό. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι και πιστεύω θα το κάνουμε. Είναι περισσότερο θέμα ποιοτικών ενεργειών και όχι δύναμης. Ταχύτητα στην κυκλοφορία και ρίσκο στις πάσες και στις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή.

Για το αν υπάρχει πίεση για το ματς του Σαββάτου και για τον κόσμο που είναι… παγωμένος: «Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει κάτι από την ομάδα για να έρθει στο γήπεδο. Έχω άλλη αντίληψη. Δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, δεν με νοιάζει. Αν κάποιος θέλει να κάνουμε δέκα νίκες, ας έρθει τότε στο γήπεδο. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει.

Εγώ πιστεύω ότι αν αγαπάς μία ομάδα, πρέπει να είσαι εκεί. Αυτή είναι δική μου λογική, όμως, δεν πρέπει κάποιος να την επιλέξει. Από κει και πέρα, δεν γίνεται να μην υπάρχει πίεση όταν θες να πετύχεις. Το γκρουπ πρέπει να πετύχει πράγματα με πίεση. Δεν την φοβάμαι την ομάδα στην φετινή περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε διάρκεια».

Για τα πλάνα του ενόψει ΟΦΗ: «Ήταν πρόβλημα για εμάς στην Λαμία που δεν ήταν καλά ο Μακέντα. Ο τρόπος μας που παίζουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, παίζει σημαντικό ρόλο ο Μακέντα που ήταν πιθανό να μην ξεκινήσει. Ο Γιάννης έχει χάσει έναν μήνα και δεν μπορεί να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Προσπαθεί να επανέλθει σε καλή κατάσταση. Θα τον βοηθήσει η διακοπή για να επανέλθει υγιής και δυνατός».

Για το VAR: «Ακόμη και σε αυτό υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας. Θα λύσει βέβαια προβλήματα και αυτό να δώσει την λύση σε κάποιες λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές, σε μεγαλύτερο ποσοστό θα βοηθήσει. Στο δικό μας ματς, θα έπρεπε το πέναλτι που πήραμε να το δει ο διαιτητής. Έκανε… μπλοζόν ο αμυντικός της Λαμίας. Είναι ξεκάθαρο και το χέρι του Βύντρα γιατί πάει να κόψει τον Χρήστο, αλλά είναι και κόκκινη του Μακέντα».

Για τον Τάσο Δώνη: «Καλά θα ήταν να ερχόταν σε εμάς αλλά θα είχε και αυτός προβλήματα, δύο γιοι στην ίδια ομάδα… Έχει διάφορες προτάσεις και από την Ρωσία που δεν ήθελε να πάει, και από Γαλλία και από την Τζένοα που ήταν κοντά. Το σημαντικό είναι ή να μετακομίσει ή να ανανεώσει το συμβόλαιο του στην Στουτγκάρδη για να ξαναβρεί τον ρυθμό του και να επανέλθει στα επίπεδα που πρέπει».

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024