Επιδρομή λέμβων με πρόσφυγες το απόγευμα της Πέμπτης στη περιοχή Συκαμιά Λέσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας έφτασαν 13 λέμβοι που μετέφεραν 547 πρόσφυγες.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι λιμενικές αρχές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μετά την ταυτόχρονη άφιξη των λέμβων που επανέφερε μνήμες του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστα λεπτά πριν το περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονταν στο πλαίσιο περιπολίας πλοίο του ΝΑΤΟ υπό γερμανική σημαία το οποίο αποχώρησε ενώ και λίγο μετά απομακρύνθηκε από το σημείο και μια τουρκική ακταιωρός.

Τότε, περίπου στις 17.10, άρχισε η ταυτόχρονη άφιξη των λέμβων. Αρχικά έφτασαν εννέα και λίγο αργότερα οι άλλες τέσσερις.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στελέχη του Λιμενικού Σώματος που αντιλήφθηκαν τις λέμβους έκαναν επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τις τουρκικές Αρχές χωρίς καμία ανταπόκριση.

Από τους πρόσφυγες, οι 200 θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο στην κυριολεξία ασφυκτιά, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε καμπ της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων, τις 10.000, σε ένα ΚΥΤ που είναι δυναμικότητας μόλις 3.000 ατόμων.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί, τη στιγμή που εκτός από το πρόβλημα του υπερπληθυσμού έχουν να αντιμετωπίσουν την υπολειτουργία του ιατρικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα περίπου 6.000 μετανάστες να μην έχουν καταγραφεί ιατρικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο