Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αστροναύτης που έφτιαξε τη ζωή της στο διάστημα και την κατέστρεψε στη Γη

Η αστροναύτης που έφτιαξε τη ζωή της στο διάστημα και την κατέστρεψε στη Γη

Η νέα ταινία της Νάταλι Πόρτμαν είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία της Λίσα Νόβακ που κατέστρεψε για έναν έρωτα τη ζωή της

Λίγο μετά την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης αποστολής στο διάστημα, η Λίζα Νόβακ έγινε γνωστή ως η γυναίκα αστροναύτης της NASA, που ζήτησε εκδίκηση σε ένα σκανδαλώδες ερωτικό τρίγωνο το 2007.

Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, η Νάταλι Πόρτμαν και ο Τζον Χαμ φέρνουν την ιστορία της της Νόβακ στη μεγάλη οθόνη μέσα από την πολυαναμενόμενη ταινία «Lucy in the Sky», η οποία φαίνεται να βάζει την Πόρτμαν στην κούρσα των φετινών βραβείων Όσκαρ.

View this post on Instagram

#LucyInTheSky, in theaters October 4.

A post shared by Searchlight Pictures (@searchlightpics) on

Η πραγματική ιστορία πίσω από το σενάριο της ταινίας ωστόσο, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως η πραγματικότητα, ξεπερνά πολλές φορές κάθε φαντασία.

Διαβάστε επίσης:  Ταινίες βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες που αξίζει να δείτε

Ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο

Για δύο χρόνια, η Λίζα Νόβακ, μια παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών και πολλά υποσχόμενη αστροναύτισσα, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον Μπιλ Έφελεϊν, έναν συνεργάτη στη NASA. Ο Έφελεϊν ωστόσο λίγο αργότερα, ξεκίνησε να βγαίνει με την Κολίν Σίπμαν η οποία ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, βάζοντας τέλος στη σχέση του με την Νόβακ. Εκείνη, τυφλωμένη από τη ζήλια, και αποφασισμένη να εκδικηθεί, μπαίνει στο αμάξι της φορώντας πάνα ενηλίκων -για να μην κάνει στάσεις – και οδηγεί από το Χιούστον ως στο Ορλάντο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει με την Σίπμαν.

Στο αυτοκίνητό της είχε ένα παλτό, μια μαύρη περούκα, ένα σπρέι πιπεριού, σχοινί, σάκους απορριμμάτων, ένα μαχαίρι 8 ιντσών και ενοχοποιητικά αντικείμενα. Τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, η Νόβακ, φορώντας τη μαύρη περούκα και το παλτό, πλησιάζει το αυτοκίνητο της Κολίν Σίπμαν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Ορλάντο αποφασισμένη για όλα.

Χτυπάει στο παράθυρο της Σίπμαν και όταν εκείνη το κατεβάζει, η Νόβακ την ψεκάζει με το σπρέι πιπεριού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μπει στο αυτοκίνητο. Η Σίπμαν καταφέρνει να ξεφύγει, χωρίς να τραυματιστεί.  Η αστυνομία συλλαμβάνει τη Νόβακ  στις 5 Φεβρουαρίου 2007 για απόπειρα απαγωγής και δολοφονίας.

Από τα άστρα στην κόλαση

Ενώ τα μέσα ενημέρωσης περιέγραφαν τη Νόβακ ως μία περιφρονημένη ερωμένη, φίλοι της ίδιας υποστήριξαν πως η ίδια για πολύ καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα αγχώδους διαταραχής.  Το 2003, έχασε τρεις συναδέλφους της στην περιβόητη συντριβή της Κολούμπια, μεγάλωνε τα δίδυμα κοριτσάκια της και έμαθε ότι ο σύζυγός της κλήθηκε να φύγει στο Αφγανιστάν,  ενώ εκείνη την ίδια περίοδο η ίδια εκπαιδευόταν στη NASA. Ένα μήνα πριν επιτεθεί στην Σίπμαν, βρέθηκε σε διάσταση από τον σύζυγό της, με τον οποίο χώρισε επισήμως το 2008.

Η Λίζα Νόβακ παραδέχτηκε την ενοχή της και καταδικάστηκε  για απόπειρα διάρρηξης και επίθεση. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, είπε ότι ήταν «ειλικρινά λυπημένη» για όσα έκανε και υποσχέθηκε ότι δεν θα επικοινωνήσει ποτέ ξανά με τον Έφελεϊν. Από το 2017, η Νόβακ εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ζει σε ένα μικρό σπίτι του Τέξας. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την τύχη της, καθώς διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν δίνει συνεντεύξεις. Οι δικηγόροι της είπαν στους ανθρώπους το 2016 ότι «κάνει καλά». Φέτος, θα γίνει 56.

Μπιλ Έφελεϊν και Κολίν Σίπμαν παντρεύτηκαν το 2010 και σήμερα ζουν στην Αλάσκα με το μικρό τους γιο, ενώ οι δυο τους «τρέχουν» μία ιστοσελίδα, την Adventure Write, η οποία προωθεί τη γραφή για παιδιά.

Σε συνέντευξή της, η Σίπμαν δήλωσε ότι η επίθεση που δέχτηκε από την Λίζα Νόβακ, για πολλά χρόνια την βασάνιζε ψυχολογικά, οπότε βρήκε στο γράψιμο μια διέξοδο. Η ίδια, δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο «Eerie», το 2015 με το ψευδώνυμο C.M. McCoy.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024