Νέα κρίση στη Μέση Ανατολή : Εκκληση από τον ΟΗΕ για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση»
«Είναι επιτακτική ανάγκη οι πάντες να αποφύγουν την κλιμάκωση και να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.
Ο ΟΗΕ απηύθυνε χθες Δευτέρα έκκληση στα μέρη να επιδείξουν τη «μέγιστη αυτοσυγκράτηση», μετά την επίθεση της Κυριακής με οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, η ευθύνη για την οποία επιρρίφθηκε στο Ισραήλ.
«Δεν μπορεί να επαληθεύσει»
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν είναι σε θέση να επαληθεύσουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την επίθεση αυτή, καθώς και άλλες που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
«Είναι επιτακτική ανάγκη οι πάντες να αποφύγουν την κλιμάκωση και να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», υπογράμμισε.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως ο ΟΗΕ «κατέγραψε» τις δηλώσεις του προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, ο οποίος χαρακτήρισε χθες «κήρυξη πολέμου» την επίθεση με τα UAVs. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε επιστολή της λιβανέζικης κυβέρνησης για το ζήτημα, διευκρίνισε.
Οι επιθέσεις
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναγνωριστικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε σε νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ενώ δεύτερο εξερράγη στον αέρα, κατά τον λιβανέζικο στρατό.
Τόσο η Χεζμπολάχ όσο και ο στρατός του Λιβάνου επέρριψαν την ευθύνη στο Ισραήλ, το οποίο επισήμως δεν σχολιάζει.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κεφαλονιά: Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης – Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους
- Τι είναι η «Θεωρία του Απριλίου»;
- Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας της Αθήνας – Προσήχθη ένας άντρας
- Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια, μουστάρδα και γιαούρτι
- Victim Blaming: όταν κακοποιείς το θύμα για δεύτερη φορά
- Το σχέδιο της Κομισιόν για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τη Μέση Ανατολή
- Με παραβιάσεις ξεκίνησε η εκεχειρία στον Λίβανο – Ανοίγει ο δρόμος για συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν
- Μια «μπουκιά» ευεξίας: Ξέρεις τι είναι η fusion διατροφή;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442