Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνει η Τουρκία: Στέλνει τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο [Εικόνες]

Κλιμακώνει η Τουρκία: Στέλνει τέταρτο πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο [Εικόνες]

Σε νέα κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία, η οποία λίγες μόλις μέρες μετά το μήνυμα της Ουάσιγκτον να αποσύρει από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Yavuz, στέλνει ένα ακόμη ερευνητικό πλοίο στην περιοχή

Σε νέα κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία, η οποία λίγες μόλις μέρες μετά το μήνυμα της Ουάσιγκτον να αποσύρει από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Yavuz, στέλνει ένα ακόμη ερευνητικό πλοίο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, απέπλευσε το μεσημέρι της Τρίτης από την Κωνσταντινούπολη και πλέει με ταχύτητα 9 κόμβων στη θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση το λιμάνι του Τασουκού.

Σημειώνεται πως το Τασούκου είναι το λιμάνι στο οποίο εξυπηρετούνται και τα υπόλοιπα τρία πλοία που έχει στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η Άγκυρα έχει στην περιοχή τα πλοία-γεωτρύπανα Fatih και Yavuz καθώς και το πλοίο σεισμικών ερευνών Barbaros Hayreddin Paşa.

Το Oruç Reis διεξήγαγε σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και στο Μάρμαρα από τον Αύγουστο του 2017.

Πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει την αποστολή του Oruc Reis, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός», που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της «ΤΔΒΚ», είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν».

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δίνει το Μarine Τraffic, το Oruc Reis θα καταπλεύσει στον προορισμό του την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024