G7: Οικονομική ενίσχυση για τον Αμαζόνιο – Αντίδραση από Μπολσονάρου
Την βοήθεια με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσαν οι ηγέτες της G7 έτσι ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Την βοήθεια με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσαν οι ηγέτες της G7 έτσι ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Την κίνηση στηλίτευσε αμέσως ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, βλέποντας μια κίνηση «αποικιοκρατικής» φύσης.
Κινητοποιημένος από την έκταση της καταστροφής μια μέρα μετά την πρωτοβουλία των ευρωπαίων ηγετών ο ηθοποιός του Χόλιγουν ανακοίνωσε την δωρεά του ποσού των 5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τους Λορεν Πάουελ Τζόμπς και Μπράιαν Σέθ.
Στο μεταξύ ο Ρουάνι Μετουκτίρε, ιθανγενής και περιβαλλοντικός ακτιβιστής της Βραζιλίας έδωσε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της συνόδου των G7 καλώντας τους ηγέτες να βοηθήσουν για την κατάσβεση των πυρκαγιών του Αμαζονίου.
Αποτελώντας το πιο ζωντανό σύμβολο της μάχης για την διατήρηση των τροπικών δασών ζήτησε την άμεση συνεργασία λευκών και ιθαγενών έτσι ώστε να διασωθεί ο πνεύμονας του πλανήτη. Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου καταστρέφεται από αριθμό ρεκόρ πυρκαγιών.
Οι πυρκαγιές μάλιστα δεν περιορίζονται στη Βραζιλία καθώς τουλάχιστον 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν καεί στη Βολιβία, κοντά στα σύνορά της με την Παραγουάη και τη Βραζιλία.
Πηγή: onetv.gr
- Παπαμίκος για Νέα Τούμπα και αθλητικό κέντρο: «Είναι το ιδανικό σημείο μετάβασης για τον ΠΑΟΚ»
- Επίσκεψη της νέας Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στο Ιστορικό Δημαρχείο Κέρκυρας
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τα ταλέντα του αύριο στο Summer Camp 2026
- Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τους πυροβολισμούς του 89χρονου σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο
- «Έχω παιδιά»: Ο Τάσος… star, η γιαγιά-δικηγόρος σε δράση και Gen Z τρέλες απόψε στο MEGA
- Για τεράστια στεγαστική πίεση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών
- Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε Εφετείο και Πατήσια για τη σύλληψη του 89χρονου «πιστολέρο»
- Κρήτη: Ένας 93χρονος οδηγός παραβίασε ΣΤΟΠ και συγκρούστηκε με μηχανή – Στην εντατική ο ανήλικος οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442