Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλ Σίσι ενημέρωσε τους ηγέτες του G7 για τα προβλήματα της Αφρικής

Ο Αλ Σίσι ενημέρωσε τους ηγέτες του G7 για τα προβλήματα της Αφρικής

Ιδιαίτερο ήταν το βάρος που έδωσε η γαλλική προεδρία στην παρουσία της Αφρικής στη G7, προσκαλώντας τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι, του οποίου η χώρα ασκεί φέτος την προεδρία της Αφρικανικής Ενωσης.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα της Αφρικής στη σύνοδο κορυφής του G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στην πόλη Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Πρωτοβουλία της Γαλλίας

Ιδιαίτερο ήταν το βάρος που έδωσε η γαλλική προεδρία στην παρουσία της Αφρικής στη G7, προσκαλώντας τον πρόεδρο της Αιγύπτου, του οποίου η χώρα ασκεί φέτος την προεδρία της Αφρικανικής Ενωσης.

Οπως είναι φυσικό, το θέμα κυριαρχεί στην αιγυπτιακή ειδησεογραφία και καταδεικνύει επίσης την επιθυμία του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να σταθεί κοντά στα προβλήματα της Αφρικής.

Στη συνάντηση για τα θέματα της αφρικανικής ηπείρου στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες του G7 αλλά και οι πρόεδροι της Νότιας Αφρικής, της Σενεγάλης, της Ρουάντα και της Μπουρκίνα Φάσο, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε «την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αφρικής και των διεθνών εταίρων της, ιδίως της Ομάδας του G7, για την επίλυση των κοινών μεταξύ τους θεμάτων», γράφει η Αλ Αχράμ.

«Οι προτεραιότητες της ηπείρου»

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να βρούμε λύσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες της ηπείρου», πρόσθεσε, δίνοντας βάση στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της γυναίκας στην Αίγυπτο, στην Αφρική και τον κόσμο, στην ενίσχυση της ειρήνης και ασφάλειας στην Αφρική και στην καταπολέμηση όλων των μορφών τρομοκρατίας, στη μείωση της φτώχειας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην καταπολέμηση των ενδημικών ασθενειών και στην απασχόληση των νέων.

Τέλος, αναφερόμενος στη Λιβύη, ο αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι «χρειάζεται πραγματική πολιτική βούληση για να ξεκινήσει διαδικασία πολιτικής συμφιλίωσης που θα εμπλέκει όλες τις πλευρές της κρίσης, θα τερματίσει την ξένη παρέμβαση στη Λιβύη και θα εξασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των κρατικών πόρων».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024