Δ. Χατζηδάκης στο One Channel: Με την εκλογή Μητσοτάκη άλλαξε το κλίμα στην οικονομία
Στο πλατό της εκπομπής One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/8) ο βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης.
Στο πλατό της εκπομπής One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (26/8) ο βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης.
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του κοινοβουλευτική ιδιότητα έπειτα από 17 χρόνια στη δημαρχία. Μίλησε για την άρση των capital controls κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιβλήθηκαν επί κυβερνήσεώς του, αλλά κυρίως επειδή κάθε χρόνο ανέβαλαν την άρση αυτών.
«Με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη σοβαρότητα που έδειξε, φαίνεται να αλλάζει το κλίμα. Ήρθε το timing με τους κατάλληλους χειρισμούς, την εδραίωση της εμπιστοσύνης και έγινε η άρση των capital controls».
Για την παγκόσμια ανησυχία σχετικά με μια νέα οικονομική ύφεση που φαίνεται να είναι στον ορίζοντα, σχολίασε πως οι κινήσεις του Αμερικανού προέδρου γίνονται για λόγους επικοινωνιακούς, ενώ αναρωτήθηκε πού θα καταλήξει η πορεία αυτή.
Ασχολίαστη δεν άφησε και την επιχείρηση «σκούπα» που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και εξέφρασε την άποψη πως από τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλουν να παραμείνουν. «Μετά μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας και καθοδηγούνται από ορισμένους “ξύπνιους” που εκμεταλλεύονται την κατάστασή τους και κερδίζουν χρήματα», κατά την άποψή του. Υποστήριξε πως η επιχείρηση αυτή ήταν «ένα δείγμα πως υπάρχει πολιτική βούληση και γίνεται σταδιακά».
Παραδέχτηκε επίσης πως θα υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός για επιχειρήσεις με περισσότερη αγριότητα, την οποία, ωστόσο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Όσον αφορά το προσφυγικό δήλωσε πως για να λυθεί ένα τέτοιο ακανθώδες ζήτημα «ο μόνος τρόπος είναι να λυθεί το θέμα της Τουρκίας».
Σχολίασε τέλος την πορεία του ιρανικού τάνκερ και τον προορισμό του, λέγοντας πως «φτιάχνουμε ένα στόρι, ενώ ήταν σίγουρο εξαρχής ότι θα καταλήξει στην Τουρκία», αναφερόμενος στο αρχικό σενάριο για ελλιμενισμό του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο κ. Χατζηδάκης έκλεισε τη συνέντευξή του τονίζοντας πως «τα μεγαλύτερα μηνύματα πρέπει να περνιούνται με χιούμορ».
Πηγή: onetv.gr
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442