Φωτογραφίες: Automedia

Η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας αυξάνει τις εμφανίσεις της ως δοκιμαστικό πρωτότυπο με το καμουφλάζ που καλύπτει τις εξωτερικές της επιφάνειες να υποχωρεί, προσφέροντας λίγα ακόμα στοιχεία για την δεδομένα πληθωρική της προσωπικότητα.

Οι νέες της εικόνες προέρχονται από αμερικανικό έδαφος και όπως προκύπτει από μια προσεκτική παρατήρηση στην όψη της, εκτός από το μοτίβο της νέας γρίλιας,  το καμουφλάζ επιχειρεί να κρύψει επιμελώς την πληθώρα αισθητήρων και ραντάρ που με τη σειρά τους θα φροντίσουν να εξασφαλίσουν αναβαθμισμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης στην S-Class.

Επίσης όπως είναι ήδη γνωστό και επιβεβαιώνεται από τα χαρακτηριστικό καμουφλάζ των χειρολαβών, η γερμανική μπερλίνα θα εφοδιάζεται με αναδυόμενες χειρολαβές οι οποίες δεδομένα θα συνεργάζονται με ένα έξυπνο κλειδί και θα αναδύονται όταν οδηγός πλησιάζει, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια πιο κομψή σχεδίαση στου σύνολο.

Στο πίσω τμήμα, εκτός από την αισθητική αναπροσαρμογή,  το καμουφλάζ δείχνει να κρύβει ακόμα περισσότερους αισθητήρες.

Ανεξαρτήτως εξωτερικής αισθητικής, στο εσωτερικό, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια ολιστική αναπροσαρμογή με γνώμονα περισσότερη πολυτέλεια αλλά και τεχνολογία καθώς η νέα S-Class, πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει αναμένεται να προσφέρει περισσότερα συστήματα, άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης αλλά και μια ακόμα πιο «ψηφιακή» εικόνα σε σχέση με το παρελθόν.

Μεταξύ των στοιχείων που θα ξεχωρίσουν θα είναι η «κατάληψη» του συνόλου σχεδόν της επιφάνειας που αποτελεί την κεντρική κονσόλα από μια οθόνη αφής σαν μεγάλη ταμπλέτα ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αναβάθμιση του πίνακα οργάνων σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, τις δυνατότητες αλλά και τα γραφικά.

Ενδεικτικά επίσης αναφέρεται ότι μεταξύ των τεχνολογικών νεολογισμών, αναμένεται να βρεθούν νέας λογικής φωτιστικά σώματα τα οποία θα συνεργάζονται με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, έχοντας τη δυνατότητα να προβάλλουν στο οδόστρωμα μηνύματα και εντολές αποκτώντας, εκτός από τη συνήθη ιδιότητά τους, αυτήν του συστήματος επικοινωνίας με τους έτερους χρήστες του οδικού δικτύου.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί η πολλαπλότητα των επιλογών σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα που θα περιλαμβάνουν εκτός από νέους συμβατικούς κινητήρες, κινητήρια σύνολα με κάποιου είδους ηλεκτρικής επικούρησης χωρίς βέβαια να λείψουν και οι εκδόσεις επιδόσεων με την υπογραφή AMG. Το παρών επίσης θα δώσει και μια υπερπολυτελής έκδοση με την υπογραφή της Maybach.

Γράψτε το σχόλιό σας