Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέλνει στρατό ο Μπολσονάρου στον Αμαζόνιο - Βοήθεια από Τραμπ

Στέλνει στρατό ο Μπολσονάρου στον Αμαζόνιο – Βοήθεια από Τραμπ

Την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο δάσος του Αμαζονίου αποφάσισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο δάσος του Αμαζονίου αποφάσισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Για την καταπολέμηση πυρκαγιών»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έδωσε χθες εντολή αποστολής του στρατού για να κατασταλούν οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που καίνε τον Αμαζόνιο, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Χοράιμα Αντόνιο Ντενάριουμ.

Το μέτρο, που λαμβάνεται μετά την υπογραφή προεδρικού διατάγματος από τον βραζιλιάνο πρόεδρο, εξουσιοδοτεί από το Σάββατο τους κυβερνήτες των Πολιτειών της χώρας που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Αμαζονίου να κινητοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις «για προληπτικές και κατασταλτικές ενέργειες κατά περιβαλλοντικών εγκλημάτων», καθώς και για «τον εντοπισμό και την καταπολέμηση πυρκαγιών».

Βοήθεια από Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι προσέφερε στον βραζιλιάνο ομόλογό του Ζαΐχ Μπολσονάρου τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην καταστολή των πυρκαγιών που κατακαίνε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο Τραμπ, επισημαίνοντας τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

«Του δήλωσα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024