Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με ομοβροντία δασμών κατά της Κίνας

Τραμπ : Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με ομοβροντία δασμών κατά της Κίνας

«Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας ομοβροντία οικονομικών μέτρων κατά της Κίνας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή την αύξηση κατά 5% των δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών στις ΗΠΑ, σε απάντηση στην πολιτικά υποκινούμενη, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει δασμούς σε εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις… »

«Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, γεγονός που έχει επιβαρύνει τον αμερικανό φορολογούμενο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Ως πρόεδρος, δεν μπορώ άλλο να το επιτρέψω αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει!», συμπλήρωσε.

Οπως ανακοίνωσε, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε 30% από 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αφετηρία την 1η Οκτωβρίου.

«Διακοπή παραγωγής στην Κίνα»

Παράλληλα, προανήγγειλε την αύξηση από 10% σε 15% στους σχεδιαζόμενους δασμούς στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να επιβάλουν αυτούς τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά σε περίπου μισά από αυτά τα αγαθά η επιβολή δασμών θα ανασταλεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος διέταξε τις αμερικανικές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους για να διακόψουν την παραγωγή τους στην Κίνα και να τη μεταφέρουν στις ΗΠΑ, σε μια ακόμη κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024