Οι ταχυδακτυλουργοί βγάζουν λαγούς από το καπέλο. Φλόγες από το στόμα. Καταπίνουν σπαθιά. Ακόμα πιο επιδέξιος, ακόμα πιο εντυπωσιακός ο Κυριάκος Βελόπουλος (φωτογραφία). Η ικανότητά του να σαλτάρει από το ένα θέμα στο άλλο μοναδική. «Βότανα, για συκώτι, σπαστική κολίτιδα, αδυνάτισμα. Προς Θεού, μη χάσουμε το Αιγαίο. Μη χάσουμε το Καστελλόριζο. Βότανα από τον Θεό και την Παναγία. Κηραλοιφές, για ισχιαλγία, δισκοπάθεια, δισκοκήλη, αυχενικό. Κάνω μία επάλειψη και δεν πονάω. Δεν πονάω. Δεν πονάω. Δεν πονάω. Η Μέρκελ είναι με την Τουρκία. Στη Γερμανία υπάρχουν έξι εκατομμύρια τούρκοι ψηφοφόροι. Κανονικοί Τούρκοι. Τρία βιβλία για δωρεάν εκμάθηση αρχαίων ελληνικών, άνευ διδασκάλου. Για παιδιά από 5 μέχρι 95 ετών. Ξυπνήστε, σας κοροϊδεύουν».

Λαθρομετανάστες
ΚΑΙ από τους Τούρκους της Γερμανίας στους Σκοπιανούς της Αυστραλίας. Που σηκώνουν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και βγάζουν χάρτες με τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Στους λαθρομετανάστες, «τα ζώα τα βάρβαρα, τα δίποδα όντα», που καταστρέφουν άλματα στην Ιταλία. Κι επιστροφή στην Ελλάδα. «Το παιχνίδι είναι βρώμικο. Σας κοροϊδεύουν με τις φωτιές στην Εύβοια. Θα βρουν έναν τρελό και θα του τις φορτώσουνε. Σας δουλεύουνε χοντρά. Οι ολιγάρχες θα βάλουν ανεμογεννήτριες, θα γεμίσουμε τοξικά απόβλητα». Κι επιστροφή στα μαντζούνια. «Στομαχικό, εντερικό, αντηλιακό, συν τρία βιβλία 29 ευρώ. Βυθίσατε το «Γιαβούζ». Θα πολεμήσουμε μαζί συνέλληνες. Γραμμή άμυνας για μια Ελλάδα χριστιανική. Υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα».

Κηραλοιφές
ΚΑΙ ξανά-μανά τα μαντζούνια. «Σε δέκα μέρες ούτε ξινίλες ούτε ρέψιμο. Αρθρίτιδα, τέλος ο πόνος. Θα χάσετε κιλά». Μιλάμε για υπερθέαμα. Ο Βελόπουλος στις εκπομπές τηλεπωλήσεων πουλάει τα πάντα. Βότανα, πατριωτισμό, κηραλοιφές, πίστη στον Θεό και στην Παναγία, πληροφορίες από πρώτο χέρι, βιβλία. Αν ο Ιούλιος Βερν έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, ο Βελόπουλος δεν χρειάζεται παραπάνω από οκτώ λεπτά. Να πεταχτεί από τη Γερμανία στην Ιταλία και από την Ιταλία στην Αυστραλία. Με ενδιάμεσες στάσεις σε Εύβοια και Καστελλόριζο. Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Η αποθέωση του αχταρμά. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Εμπόρευμα φεύγει, ψηφοφόροι έρχονται. Και σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν φταίει αυτός που λέει το ποίημα.

Γεωτρήσεις
ΔΕΝ φταίει ο κομπογιαννίτης. Ο τσαρλατάνος. Η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που είναι πρόθυμος να τον ακούσει και να τον πιστέψει. Και δεν είναι ένας και δύο. Είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες. Προχθές τον Καρατζαφερη, χθες τον Καμμένο, σήμερα τον Βελόπουλο. Που κάνανε καριέρα στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». Κι εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια. Οπως κάποιοι πιστεύουν τον Βελόπουλο, ότι πρέπει να βυθιστεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», κάποιοι πίστεψαν τον Αρτέμη Σώρρα, ότι έχει περιουσία 2,7 τρισ. ευρώ για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος. Πολύ περισσότεροι πίστεψαν τον Αλέξη. Οτι θα διέγραφε το χρέος και θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και έναν νόμο. Ποια είναι η διαφορά;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο