Ο Τιτανικός, το πιο διάσημο ναυάγιο στον κόσμο βρίσκεται υπό κατάρρευση.Οι εικόνες που έφερε στο φως ομάδα που ετοιμάζει νέο ντοκιμαντέρ αποτυπώνουν τις σοκαριστικές αλλαγές του βυθού του Ατλαντικού στην πάροδο του χρόνου.

Ολόκληροι χώροι του μυθικού ναυαγίου έχουν εξαφανιστεί εντελώς ενώ η διάβρωση που υφίστανται στα εναπομείναντα μέρη είναι εμφανής και ταχύτατη.

«Ο Τιτανικός επιστρέφει στην φύση»: Με αυτήν την χαρακτηριστική φράση περιέγραψε ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός πλοίων, όλα όσα αντίκρισε στο εγχείρημα νέας καταγραφής του ναυαγίου.

«Η μπανιέρα του καπετάνιου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Τιτανικού, δεν υπάρχει πια», συνέχισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικά», τα όσα είδε στον βυθό του Ατλαντικού.

«Ολόκληρο το κατάστρωμα στην πλευρά εκείνη καταρρέει, μαζί με τις κεντρικές αίθουσες. Και αυτή η κατάρρευση πρόκειται να χειροτερεύσει στην συνέχεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η θαλάσσια ζωή, φυσικά, αποτελεί την κύρια αιτία διάβρωσης. Μικροοργανισμοί τρώνε, κατά κυριολεξία, όλα όσα έχουν απομείνει από το ναυάγιο, ακόμα και τα σιδερένια του μέρη, προκαλώντας τελικά την καταστροφή του.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες: 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr